Nyheter

Fi:s Stockholmslista klar

Feministiskt initiativ Stockholms toppkandidater, från vänster: Poya Ashna, Paulina Sokolow och Lisa Palm.

#val22: I helgen blev det klart att Paulina Sokolow, konsthistoriker och skribent, blir förstanamn på Feministiskt initiativ Stockholms lista till kommunfullmäktige.

– Jag är överväldigad över att ha valts till förstanamn för Feministiskt initiativ i mitt älskade Stockholm. Nu ser jag fram emot en valrörelse där Fi:s frågor får regera: en jämlik och satsig skola där barnen står i centrum och inte koncerner, kulturens tillgänglighet och integritet, och att göra vår stad till en plats som vill något och som har drömmar, säger Paulina Sokolow, förstanamn på kommunlistan.

I Stockholm finns även Lisa Palm, nuvarande gruppledare för Feministiskt initiativ i Stockholms stadshus, och Poya Ashna, socionom, kurator och föreläsare, på listan till kommunfullmäktige.

– Fyra år av högerstyre i Stockholm har lett till stora konsekvenser för barn och kvinnors livsvillkor. Efter valet behövs ett maktskifte i staden. Jag känner mig ärad att få partiets förtroende för en tredje mandatperiod i kommunfullmäktige. Nu går vi ut i en valrörelse där vi ska få väljarnas förtroende att bygga ett jämlikt Stockholm där välfärden, klimatet och jämställdheten är i fokus, säger Lisa Palm, andranamn på kommunlistan.

Den tredje kandidaten, Poya Ashna, har mångårig erfarenhet av att utbilda om maskulinitetsnormer och hedersrelaterat våld och förtryck. Han vill prioritera det våldsförebyggande och antirasistiska arbetet som staden behöver.

2022-01-21 | Fi presenterar sin riksdagslista

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV