Evenemang

Lesbiskt Rum Uppsala går på bio: Fördom och Stolthet – en queer filmhistoria

MÅNDAG 28 FEBRUARI, UPPSALA

Fyrisbiografen har ett event som heter Dokumåndag och på måndagen den 28 februari visar de Fördom & Stolthet – en queer filmhistoria. Den vore kul att se tillsammans, så om ni vill se den köp biljetter och skriv till sidan så möts vi upp för lite najs häng!

Planen är att vi kommer ses lite innan filmen drar igång för att samlas och sedan hitta platser tillsammans i salongen (då det är onumrerat). Detta är alltså inget specifikt event där endast Lesbiskt rum kommer vara i biosalongen, utan snarare ett enkelt sätt att nå ut till folk och skapa en mötesplats.

Kom SENAST 17.15, helst tidigare än så, så att vi kan hitta varandra innan vi sätter oss i salongen.

PRIS (Tyvärr ej gratis denna gång)
Ordinarie 120kr
Reducerad 90kr

Biljettlänk: https://fyrisbiografen.se/fordom–stolthet-en-queer…

OM FILMEN
Fördom & Stolthet – en queer filmhistoria är en svindlande resa genom den svenska filmhistorien sett ur ett queerperspektiv. Vi tinar upp filmer från Filmarkivets frys och förundras över skildringarna av flatorna, bögarna och transpersonerna under mer än 100 år. Från Mauritz Stillers Vingarne 1916 via Bergman och Zetterling till våra dagar får HBTQI-personerna äntligen sin rättmätiga plats i den svenska filmen. Med färska intervjuer och musik som ackompanjerar filmerna, visar vi något som aldrig tidigare har skådats.
Dokumåndag med regissörsbesök 28/2 17.30!

Medverkande: Levan Akin, Saga Becker, Harriet Andersson, Rikard Wolff, Jonas Gardell, Liv Ullman, och Ella Lemhagen m.fl..

FÖR VEM?
Alla som identifierar sig som lesbiska eller är intresserade av att göra lesbiskt tidigare, nu eller i framtiden är väldigt välkomna! Du som identifierar dig som t.ex. queer, bi osv är alltså såklart varmt välkommen.

VÄLKOMMEN
Det går bra att komma utan att känna någon annan. Hör av dig till på Facebook till sidan Lesbiskt Rum Uppsala om du vill att någon möter upp dig på vägen/är din vän under eventet.

BARN
Barn är hjärtligt välkomna.

TILLGÄNGLIGHET
Eftersom biografen ligger en trappa ner från markplan är biografen tyvärr inte tillgänglig för rullstolsburna. Fyrisbiografen har undersökt möjligheterna att anpassa entrén men i dagsläget är det tyvärr inte möjligt.

Evenemang måndag 28 februari, klockan 17.00–19.30 anordnat av Lesbiskt rum Uppsala och Lesbisk makt

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV