Evenemang

Digitalt helgläger med Lesbisk plats

14 MAJ–15 MAJ ONLINE

Är du hbtqi-person, tjej/kvinna/ickebinär/transperson, 16-25 år och bor i en landsbygd? Vill du träffa andra som delar samma erfarenheter? Är du peppad på att lära dig om hbtqi-personers rättigheter och om organisering i landsbygd? Skulle du vilja arrangera en aktivitet eller mötesplats för hbtqi-personer där du bor?

Anmäl dig till Lesbisk Plats första helgläger! En helg full med pepp, häng, workshops och andra digitala aktiviteter – allt med fokus på hbtqi och landsbygd!
Anmälan stänger 27 mars, anmäl dig redan idag!

VAD ÄR LESBISK PLATS?
Lesbisk Plats är ett projekt inom föreningen Lesbisk Makt, som jobbar för att det ska finnas fler lesbiska aktiviteter och mötesplatser i Sveriges landsbygder!
Med “lesbisk” menar vi att det kan vara din identitet men det behöver inte vara det. Du kan identifiera dig som något annat men är intresserad av att vara med i lesbiska sammanhang.
Med “landsbygd” menar vi mindre samhällen, glesbygd, obygd, små orter, områden utanför större städer, byar etc. Om du tycker att du bor i landsbygd, så passar du in här.
Lesbisk Plats finansieras av Allmänna Arvsfonden.

VARFÖR ETT DIGITALT LESBISKT HELGLÄGER?
Lesbisk Plats arrangerar helgläger för unga hbtqi-personer som bor i landsbygder så att vi kan få träffas, dela erfarenheter och lära oss om organisering tillsammans!
Inom Lesbisk Plats får unga hbtqi-personer som bor i landsbygder möjlighet att starta upp egna aktiviteter och mötesplatser – och på helglägret kommer vi bland annat att prata om hur det kan gå till!
Det här helglägret är det första som arrangeras, och det kommer att vara ett helgläger per termin de kommande tre åren. Alla kommande läger kommer att vara IRL, men detta är digitalt.

VEM FÅR KOMMA?
Det digitala lägret är för dig som är:
– hbtqi-person
– kvinna/ickebinär/transperson
– 16-25 år
– bor i en landsbygd

NÄR ÄR DET?
Lördag 14 maj – söndag 15 maj 2022
Ungefärlig tid är kl 10-16 båda dagarna, med raster!
Mer detaljerat schema skickas ut när en får bekräftad plats på lägret.

HUR FUNGERAR DET?
Under lördagen och söndagen träffas vi online för att lära känna varandra, ha kul ihop, vara med på workshops och lyssna på när andra berättar om sina erfarenheter.
Lägret är gratis.
Vi är måna om att skapa trygghet i det digitala rummet. Därför är det viktigt att alla har sina kameror på, så alla kan se vilka vi är som deltar. Om en inte är bekväm med att ha kameran på kommer projektgruppen vilja ha en digital check-in innan helgens aktiviteter börjar.
Vi kommer att skicka ut en goodiebag inför helglägret. Det kommer inte att stå att det är Lesbisk Plats som är avsändaren. I formuläret här nedan kan du välja om du vill ha merch från Lesbisk Plats med i goodiebagen, en goodiebag utan lesbisk merch eller ingen goodiebag.

VAD KOMMER VI ATT GÖRA?
– Lära känna varandra och göra roliga aktiviteter tillsammans
– Prata om lesbisk organisering
– Lyssna på föreläsning om ungas organisering i landsbygder
– Ha workshops om aktivism, hbtqi-rättigheter, lokal organisering på sin ort, med mera
– Bolla idéer om aktiviteter och mötesplatser en vill arrangera
– Prata om Lesbisk Plats och om vad en kan göra inom projektet

HUR VET JAG OM JAG FÅR EN PLATS PÅ LÄGRET?
När anmälningsformuläret stänger den 27 mars kommer vi att gå igenom alla anmälningar. Om det är fler som anmält sig än vad vi har plats för, kommer vi att göra ett urval. Vi kommer då se till att det är en bra spridning på åldrar och att vi har personer från olika delar av Sverige med. Vi kommer också se till att många olika erfarenheter och identiteter representeras.
När vi har gjort det kommer vi att höra av oss till alla som anmält sig. 1 april kommer vi meddela om en får plats på helglägret eller om en hamnat på reservlista.

KOMMER DET VARA FLER LÄGER?
Lesbisk Plats kommer arrangera ett helgläger per termin fram till sommaren 2024. Alla kommande läger kommer vara IRL!

HUR ANMÄLER JAG MIG?
Anmälan görs via ett formulär som du hittar här: https://lesbiskmakt.nu/digitalt-helglager-med-lesbisk…
Sista anmälningsdagen är 27 mars.
Anmäl dig redan idag!

Evenemang av Lesbisk Makt och Lesbisk Plats – Ung lesbisk organisering i landsbygd