Evenemang

Hågkomstens estetik – ett samtal om konst och minnen

FREDAG 18 MARS, BOTKYRKA

I konsthistorien finner vi ett flertal konstverk som utgår från minnen och erfarenheter av folkmord, krig och förföljelse. Exempelvis Marina Abramovićs “Balkan Baroque” (1997) och Felix Nussbaum ”European vision- The Refugee” (1939). Kan konsten bidra till att fruktansvärda brott som folkmord inte faller i glömska? Vilken relation har konsten till minneskultur? Kan minnen och erfarenheter av folkmord och krig bearbetas med hjälp av konst?

Den 18:e mars håller Mångkulturellt centrum panelsamtalet ”Hågkomstens estetik -ett samtal om konst och minnen”. Utgångspunkten för samtalet är de olika konstverken som ställs ut i ”Vi är ju grannar -en utställning om folkmord och brott mot mänskligheten”. Konstverken är ”Story of my People” av Hanna Al-Haek, ”Infertile Grounds” av Sandra Vitaljic och ”The Nomad Pacifiers” av Ana María Almada de Alvarez.

Panelen består av konstnärerna Sandra Vitaljic, Ana María Almada de Alvarez samt curatorn och konstnären Göran Pettersson. Samtalet kommer att modereras av Tanja Schult, forskare i kulturarvsstudier vid Stockholms universitet.

Evenemanget är den 18 mars kl. 18:00 i hörsalen på Mångkulturellt Centrum i Botkyrka.

Det är fri entré.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV