Nyheter

Journalister skjutna i Ukraina

Juan Arredondo på sjukhuset Ohmatdyt i Kiev.

Två amerikanska journalister besköts mellan Kiev och Irpin och en av dem konstaterades senare avliden.

Den italienska journalisten Annalisa Camilli från Internazionale befann sig på sjukhuset Ohmatdyt i Kiev när en av de två skjutna amerikanska journalisterna kom in med ambulans.

Den skadade var frilansjournalisten Juan Arredondo, som hade ett sår i ryggen och ett på benet, men var vid medvetande, rapporterar Camilli. Han opererades och efter det konstaterade läkarna att hans liv inte svävade i fara.

Hans vän och kollega Brent Renaud, som hade träffats i halsen under beskjutningen, blev kvar på marken när Arredondo kördes till sjukhuset och konstaterades senare avliden. Brent Renaud var en erfaren filmare och journalist.

Arredondo berättade för Camilli att de hade fått skjuts i en bil över bron från Kiev till Irpin där det pågår strider sedan dagar tillbaka. Efter en checkpoint besköts de. Det är inte klart varför. Bilen de färdades i försökte vända om och fly undan platsen, men de båda hade träffats av kulorna.

Sedan dess har det skett minst en till attack i vilken journalister både dödats och skadats. I en av dem dödades Pierre Zakrzewski, en erfaren kameraman, som arbetade för Fox news och den ukrainska journalisten Oleksandra Kuvshynova även hon på uppdrag av Fox news. Ytterligare en journalist, Benjamin Hall, skadades allvarligt i samma attack.  

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV