Evenemang

Ständigt övervakad på jobbet

ONSDAG 23 MARS, ONLINE

Bevakningen inom handeln är utbredd, det visar en ny rapport från Handelsanställdas förbund som presenteras på detta seminarium.
Fler än nio av tio anställda i butiker och på lager utsätts för bevakning på jobbet. I genomsnitt övervakas anställda på minst tre olika sätt, var fjärde anställd på minst fem sätt. Samtidigt visar undersökningen att många arbetsgivare inte följer den lagstiftning som finns. Bland annat missbrukas systemen till att hålla koll på hur de anställda arbetar.

Välkommen till ett seminarium om bevakningens utbredning och konsekvenser för de anställdas arbetsmiljö. Efter rapportpresentationen diskuteras hur facklig organisering kring bevakning i arbetslivet kan se ut.
”Rapporten Ständigt övervakad på jobbet – Utbredning och konsekvenser av bevakning i handeln” är författad av Jenny Wrangborg och Cecilia Berggren, bägge utredare på Handels.

Medverkande:
Jenny Wrangborg, rapportförfattare och utredare på Handels
Tobias Sjöquist, jurist och utredare på Kommunal
Carola Löfstrand, arbetsmiljöutredare, LO
Tobias Karlsson, förtroendevald för Handels på Coops frysterminal Enköping

Moderator:
German Bender, utredningschef på Arena Idé och doktorand vid Handelshögskolan

Anmäl dig här.

Seminariet kommer att äga rum i Arenagruppens lokaler på Barnhusgatan 4 i Stockholm, men vi har ännu inte tagit ställning till hur mycket publik vi släpper in. Alla som anmält sig kommer att få en påminnelse för att kunna se seminariet och ställa frågor via webben.

Evenemanget hålls onsdag 23 mars kl. 11:00-12:00 och arrangeras av Arena idé.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV