Evenemang

Situationen för romer i Sverige med Soraya Post

Soraya Post.

TISDAG 29 MARS, ONLINE

Webbinarieserie: Social rättvisa och inkludering i omställning – Situationen för romer i Sverige med Soraya Post

Soraya Post pratar om romers historia i Europa, om antiziganism (fientlighet, diskriminering, förtryck och rasism mot romer) och om hur historien påverkar dagens situation. Det blir också gott om tid för frågor från er som deltar!
Soraya Post är romsk feminist och aktivist för mänskliga rättigheter. Hon har jobbat som strateg för mänskliga rättigheter i rättighetskommittén i Västra Götalandsregionen, startat den första romska folkhögskolan och var Europaparlamentariker för Feministiskt initiativ 2014–2019.
Hon har suttit i flera statliga utredningar och levererat tre betänkanden, varit ledamot i Sveriges Radios styrelse under tre år, startat romska kvinnors första internationella organisation samt ERTF och är nu ordförande i ERGO Network med bas i Bryssel.

Evenemanget är online idag tisdag 29 mars kl. 19.00–20.30 och anordnas av Studiefrämjandet Stockholms län, Omställningsbyrån och Soraya Post. Ingen föranmälan krävs.

Mer om webbinarieserien:
Hur gör vi social rättvisa och inkludering till en självklar del av Omställningsrörelsen? Under fem tillfällen i vår får du möjlighet att möta inspirerande gäster som delar med sig av gedigna kunskaper och erfarenheter.
Övriga datum är:
12 april Samtal med Bilan Osman om afrofobi i Sverige idag
3 maj Samtal med Carolina Castillo om lokalt engagemang och deltagande som verktyg för demokrati
31 maj Luie Romero Larsson ger en workshop i kritisk vithet
14 juni Samtal med Simon Matiwos om organisering och engagemang i orten
Webbinarieserien genomförs i samarbete med Studiefrämjandet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV