Evenemang

Digitalt seminarium och rapport: Killar om psykisk ohälsa, självskada och suicid

FREDAG 22 APRIL, ONLINE

Organisationen MÄN bjuder in till digitalt frukostseminarium 22 april. Vi presenterar den nya rapporten ”En endaste vän hade räckt. Är det så mycket begärt?” – om killars tankar kring psykisk ohälsa, självskada och suicid.
Två av tre som tog livet av sig år 2020 var män. En av tre unga som dog, dog till följd av suicid. Bland dem som försökte ta sitt liv var det fler killar än tjejer som dog av sitt självmordsförsök. Hur kan vi som vuxna bli bättre på att prata med killar om suicid – även när killarna själva inte uttrycker ett behov av det?
Under seminariet berättar vi mer om resultaten från rapporten som tagits fram utifrån enkätundersökningar med stödsökande killar och unga män i vår anonyma chatt på killar.se. Som deltagare kommer du även att få med dig konkreta tips på hur du kan prata med killar om suicid.

Presentatör: Lena Berg – metodutvecklare Killar.se
Var: Digitalt via zoom
När: fredagen 22 april, kl. 8.30–9.30
Frågor? Hör av dig till [email protected]

Rapporten kommer finnas tillgänglig att beställa i fysisk eller digital form.
Sprid gärna inbjudan till alla som kan tänkas vara intresserade!

Om Killar.se
Killar.se är en stödsida som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till alla som identifierar sig som killar eller unga män mellan 10–25 år. Vi erbjuder stöd i form av information och berättelser om hur det är att vara kille, vi har en stödchatt som är öppen fem kvällar i veckan. Till chatten kan du vända dig helt anonymt med vilka tankar, funderingar eller frågor som helst, inget för stort eller för litet. Vi möter mellan 6000 och 9000 personer i chatten varje år. Vi har också en samtalsmottagning för dig som identifierar dig som kille eller ung man och har använt våld i din relation.

Evenemanget hålls fredag 22 april kl. 8.30 – 9.30 online och anordnas av Män

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV