Evenemang

Afrofobi i dag i Sverige med Bilan Osman

Bilan Osman, journalist och föreläsare.

TISDAG 12 APRIL, ONLINE

Webbinarieserie: Social rättvisa och inkludering i omställning – Afrofobi i dag i Sverige med Bilan Osman
Bilan Osman kommer att prata om hur afrofobi sett ut historiskt och hur det påverkat Sverige och vilka konsekvenser vi lever med i dag. Hon pratar om vem som är vit och vem som är svart och hur vi förstår och konstruerar oss själva. Bilan kommer också att prata om vem som är förövaren i BRÅs statistik över hatbrott samt nidbilder i populärkultur.

Bilan Osman är en svensk journalist och före detta medarbetare/föreläsare på stiftelsen Expo. År 2013 var hon tillsammans med Fatima Doubakil, Foujan Rouzbeh, Nabila Abdul Fattah och Nachla Libre initiativtagare till Hijabupproret vilket syftade till att normalisera bärandet av hijab i Sverige.
2020 fick hon branschorganisationen Sveriges Tidskrifters nominering i kategorin ”Årets rising star”. Motivering: “Rakryggad och sylvass banar journalisten och folkbildaren Bilan Osman enträget väg för personer vars verklighet sällan beskrivs annat än som stereotyper. I ett hårt debattklimat höjer hon självsäkert rösten med grundligt förankrade värderingar.”
2014 tilldelades Osman årets ELSA-pris av Svenska kommittén mot antisemitism. Priset är en årlig utmärkelse för enskilda personer eller grupper som via sociala medier eller på annat sätt motverkar antisemitism och andra typer av fördomar.

Mer om webbinarieserien:
Hur gör vi social rättvisa och inkludering till en självklar del av Omställningsrörelsen? Under fem tillfällen i vår får du möjlighet att möta inspirerande gäster som delar med sig av gedigna kunskaper och erfarenheter.

Övriga datum är:
29 mars Samtal med Soraya Post om situationen för romer i Sverige
3 maj Samtal med Carolina Castillo om lokalt engagemang och deltagande som verktyg för demokrati
31 maj Luie Romero Larsson ger en workshop i kritisk vithet
14 juni Samtal med Simon Matiwos om organisering och engagemang i orten
Webbinarieserien genomförs i samarbete med Studiefrämjandet.

Afrofobi i dag i Sverige med Bilan Osman
TISDAG 12 APRIL
KL. 19:00–20:30
Online via zoom.
Evenemang av Studiefrämjandet Stockholms Län och Omställningsbyrån
OBS! FÖRANMÄLAN KRÄVS, ANVÄND DENNA LÄNK!
Kostnad: Gratis