Evenemang

Kayo Mpoyi och Mona Monasar på Bläck

TISDAG 12 APRIL, MALMÖ

Inkonsts litteraturscen BLÄCK leds av författaren, föreläsaren och transaktivisten Saga Becker. Till våra litteraturkvällar bjuder hon in författare som intervjuas om sina verk, livet och kampen. Denna kväll har vi med oss författaren och konstnären Kayo Mpoyi som prisats för sin debutroman Mai betyder vatten och snart släpper sin andra bok. På scen står också förpoeten Mona Monasar och PAGE 28 har med sin bokhandel.
Kvällen kommer att bjuda på en kort uppläsning av den inbjudna författaren och ett samtal med Saga Becker. I BLÄCK medverkar alltid en förpoet, en opublicerad författare i vardande som läser poesi eller en kort text.
Kayo Mpoyi är född 1986 och bor i Stockholm. Den har gått Biskops-Arnös skrivarlinje, är utbildad till medieproducent och har jobbat som skrivpedagog. Nu studerar den andra året på femåriga programmet i fri konst på Kungliga konsthögskolan.
Kayos debutroman, en barndomsskildring som utspelar sig i kongolesiska exilmiljöer i Dar-es-Salaam i Tanzania, belönades med Katapultpriset 2019 och har även översatts till tyska. Året efter var Kayos novell Askan bland de nominerade till Sveriges Radios Novellpris 2020. Bok nummer två kommer hösten 2022.
Mona Monasar är 23 år ung men har redan släppt diktsamling på Natur & Kultur. Hennes texter rör sig tematiskt kring psykisk ohälsa, rasism och fördomar, den afrikanska diasporan och vad det innebär att växa upp som svart, muslimsk flicka i 2000-talets Sverige.

BLÄCK stöttas särskilt av Kulturrådet.

BLÄCK: Kayo Mpoyi + Mona Monasar | Inkonst
TISDAG 12 APRIL
KL. 19:00–21:30
Inkonst
Evenemang av Inkonst, Norstedts m fl
Fri Entré