Evenemang

Antinationalistisk podcast med Ellen Nyman och Nasim Aghili

TISDAG 19 APRIL 2022, VÄLLINGBY

Fuls antinationalistiska podcast om konstnärlig frihet spelas in live på Kafé Trapphuset på Kulturhuset Vällingby, tisdagen 19e april, kl. 19.00. Gratis! Ingen föranmälan krävs. Mat och dryck finns till försäljning.
Välkomna!

Vad är konstnärlig frihet och vems frihet skyddas?
Fuls nya samtalspodd om konstnärlig frihet och yttrandefrihet välkomnar livepublik på inspelning på tisdag! Då möter Fuls Nasim Aghili skådespelaren, regissören och forskaren Ellen Nyman.

Ellen Nyman har en lång karriär bakom sig i både Sverige och Danmark och hens arbete kretsar kring brännande och kontroversiella frågor om rasism och kolonialism.

Avsnittet publiceras digitalt senare i vår.
Ful gör ny podd om konstnärlig frihet. I sex avsnitt möter regissören, dramatikern och konstnären Nasim Aghili från Ful konstnärer, journalister och forskare som i sina yrken utsatts för hot, hat eller censur. Anledningen till att vi gör denna antinationalistiska poddserie är att vi ser att det sker förskjutningar i demokratin och att framför allt populistiska, fascistiska och nationalistiska krafter arbetar ihärdigt med att försöka stoppa kritiska röster och personer som arbetar för allas lika värde. Vi lever i en tid då rättigheter politiseras, begrepp approprieras och konstnärer inte skyddas av polis och myndigheter – i alla fall inte de konstnärer som arbetar för en mer rättvis värld och för en mindre polariserad verklighet.

Evenemang på kulturhuset i Vällingby tisdag 19 april kl. 19 – 20 anordnat av konstgruppen Ful.