Nyheter

Sverige tar sig till VM

Jubel i landslaget efter Kosovare Asllanis mål under tisdagens VM-kval mellan Sverige och Irland på Gamla Ullevi.

GÖTEBORG: Stort jubel utbröt i landslaget efter Kosovare Asllanis mål under tisdagens VM-kval mellan Sverige och Irland på Gamla Ullevi.

Kosovare Asllani sätter ett efterlängtat mål när 78 minuter mot Irland är spelade. 12 123 personer fick se Olivia Schough ta emot ett inlägg från Filippa Angeldahl på volley och skicka vidare den målgivande passningen. Asllani som tog ner den och satte säkert ett mål i nedre höger hörn.

SVT:s reporter Louv Brattgård rapporterar att en tidigare skadad Asllani kunde haft svårt att spela en hel match. Men nu blev Asllani den som sköt Sverige rakt till VM. 

Chanserna haglade. Efter en dryg halvtimme spelar Hanna Bennison till Kosovare Aslani som är nära att sätta ett första svenskt mål. Den går i ribban. 

I stället sätter det hårt pressade Irland det första målet strax innan första halvleken. Stina Blackstenius klubbkollega från Arsenal, Katie McCabe skjuter in ett mål som tar på en svensk försvarare. Den styrningen gör bollen svår för Hedvig Lindahl att nå.

VM 2023 spelas i Australien och Nya Zeeland. Irlands förbundskapten Vera Pauw visar med matchen mot Sverige att de fortfarande är med i kampen om en VM-plats.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV