Evenemang

VÅGA sätta GRÄNSER

22–24 APRIL, GÖTEBORG

Känner du ibland att du avstår från att säga vad du tycker, fast du egentligen skulle önska att du vågade? Eller finns det situationer där du önskar att du vågade gripa in? Kanske för att att skydda någon annan eller för att stå upp för dig själv? I klassrummet, på personalmötet, släktmiddagen, spårvagnen, dansgolvet på en nattklubb?
Forumteater är en metod som utvecklades av regissören Augusto Boal som en metod att nå ut med politiska frågeställningar bland befolkningen på landsbygden i Brasilien. Många av de fattigaste medborgarna kunde varken läsa eller skriva. Därför tog Boal med sina skådespelare ut från stan och spelade upp scener för att gestalta dilemman i politiken och bad om förslag på hur folket villa lösa dem. Ett exempel var en gruvstrejk där de strejkande gruvarbetarna fick chans att uttrycka vilka rättigheter de saknade.
Augusto Boal bodde under en tid i exil i Sverige och lärde då ut metoden till bland andra dramapedagoger som sedan utvecklat och arbetat med drama och forumspel i skolor, på arbetsplatser i utbildningar till polis och vårdyrken.
Sofia Hagström har arbetat med drama och teater på gymnasium, kulturskola och folkhögskola i 25 år.
Den här kursens tema är civilkurage – att våga stå upp för sig själv och andra.
Kursen riktar sig till kvinnor och transpersoner, avgift 250 kronor inklusive lunch och fika.
Här söker du kursen.

VÅGA sätta GRÄNSER
22–24 APRIL
Kvinnofolkhögskolan Göteborg
Evenemang av Kvinnofolkhögskolan Göteborg
Kvinnofolkhögskolan Göteborg
Här söker du kursen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV