Evenemang

No wars no borders – minifestival och stödfest!

FREDAG 6 MAJ – 8 MAJ

I samarbete med Queers Against Fascism och DJ-duon Fantasia bjuder vi in till en två dagars minifestival i solidaritet med Kyiv Pride och människor på flykt. Alla intäkter går oavkortat till Kyiv Pride och Ingen människa Illegal.
Krig och konflikt drabbar minoritetsgrupper hårdare än andra och kriget i Ukraina och det hårdare politiska klimatet i Ryssland är inget undantag. Tillsammans arrangerar vi nu NO WARS NO BORDERS, två dagar fyllda med de bästa Cinema Queer-filmerna och en storslagen solidaritetsfest. Intäkterna går till Kyiv Pride och till Ingen människa Illegals viktiga arbete för en värld utan nationsgränser, en värld där ingen människa är illegal.

Biljettpriset är 150 kr och gäller för hela helgen och inträde till alla filmer, baren och festen på lördagen.

Biljetter köps via swish 123 130 07 97. Märk betalning med ditt namn och minifestival.

Platsen släpps om några veckor men vi lovar er att det i sann Cinema Queer är en helt fantastisk plats!

Program
Filmprogrammet består av tre Cinema Queer klassiker som på grund av popular demand visas igen och en av queerfilmshistoriens absoluta mästerverk. Det blir rymdäventyr, pianospel och rosparader, vi återvänder till Palestina, Canada, Japan och en galax far far away.

Fredag 6/5 
18:30 Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story
Posy Dixon, 2019, 71 min
Besatt av sci-fi skriver Glenn Copeland det mytomspunna albumet Keyboard Fantasties som han ger ut på kassettband. Bandet innehåller 7 låtar av en ny typ av folk-elektronisk hybrid musik, ett sound han skapat långt före sin tid. Tre decennium senare börjar Glenn Copeland få e-mail från människor världen över som tackar honom för hans musik. Det visar sig att en japansk musiksamlare har hittat en av kassetterna i en second-hand butik och gett ut den på nytt. Ett nytt kapitel som turnerande världsstjärna startas i Copelands liv. Vi hoppas att du blir lika förälskade i Glenn Copeland som vi!

20:00 Codependent space alien seeks same, Madeleine Olnek, 2011, 76 min
Lesbiska rymdvarelsers äventyr på planeten Jorden, och historien om romansen mellan Jane, en blyg anställd på gratulationskortbutiken, och Zoinx, kvinnan som Jane inte inser kommer från yttre rymden. Samtidigt följer två regeringsagenter, eller ’Men In Black’, Jane och utomjordingarna på nära håll medan de hyser sina egna hemligheter.

21:30-00:00 Cinema Queer bar take over, office party edition
Vi avslutar kvällen med en klassisk Cinema Queer bar takeover, billiga drinkar i baren och DJ-spellista underhåller fram till midnatt!

Lördag 7/5 
19:00 Oriented
Jake Witzenfeld, 2015, 86 min
I Oriented följer vi de tre palestinska vänneran Khader, Fadi och Naim. Khader, uppväxt i en högt uppsatt maffiafamilj är nu Tel Avivs darling. Fadi är övertygad palestinsk nationalist vars tillvaro kompliceras ytterligare när han förälskar sig i fienden – en israelisk sionist. Naim lever öppet i Tel Aviv men lider av att inte kunna berätta för sin fmailj. Tillsammans bildar de Qumbota – en motståndsrörelse som med videokonst som vapen slåss för jämställdhet i Israel och Palestina. Med humor, ilska och kärlek kämpar de mot sexuella, nationella och religiösa stereotyper och frågar sig om ett liv i Tel Aviv ens är möjligt.

21:00 Funeral Parade of Roses
Toshio Matsumoto, 1969, 105 min
En av 60-talets mest subversiva kultklassiker, som djupdyker i en bländande, obskyr del av Tokyos nattliv fylld med dragqueens och divor. Präglade av sprit, droger, musik och lager av smink, får vi följa transpersonen Eddie som blandas in i en kärlekstriangel med klubbägaren och nattklubbens regerande dragqueen.

23:00-05:00 Cinema Queer, QAF fet. DJ-duon Fantasia
En av Cinema Queers och QaF’s favorit-DJ-duo Fantasia styr festen tillsammans med Dorian Miranda.

Cinema Queer har sedan många år nära samarbeten och stödjer hbtqi+ organisationer i Ukraina, Ryssland, Belarus, Libanon (MENA-regionen), Moldavien, Kina och Mexiko. Festivalen 6-7 maj är en del av det arbetet vi gör och syftar till att stödja organisationer och civilsamhället.
Visningen görs i samarbete mellan Cinema Queer Queers Against Fascism och Fantasia med stöd av ABF Stockholm och NonStop Entertainment.

Evenemanget hålls fredag 6 maj till söndag 8 maj och arrangeras av Cinema QueerIngen Människa är Illegal Stockholm och Queers Against Fascism Stockholm

Evenemang

Ett år med mamma – författarsamtal med Ann-Charlotte Andersson

11 DECEMBER, BJÖRKHAGEN, STOCKHOLM

Kom och lyssna till ett samtal mellan Ann-Charlotte Andersson och Sandra Eriksson, om boken ”Ett år med mamma” utgiven på Ordfront förlag. Mitt i livet bestämde sig Ann-Charlotte Andersson för att hoppa av ekorrhjulet och leva ett år med sin mamma ute på landet.

Mamma Ingrid kan allt om mat, hantverk och hur man får ett hushåll att gå runt på knappa resurser. Mycket av det har hon i sin tur lärt sig av sin mamma, i en kedja av kvinnokunskap som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Det är ett liv som är fyllt av arbete – kött som ska styckas, bajstunnor som ska grävas ner och äppel- och lingonplockning till förbannelse men där det ändå alltid finns plats för vänner och familj.

Ett liv som är hållbart på riktigt.

Välkommen in i familjen Anderssons värld, där tid inte är pengar, pengar inte är lycka och ensam inte är stark.

Fri entré – Boka plats här
https://beta.biblioteket.stockholm.se/…/forfattarbesok…

Samtalet är ett samarrangemang mellan Kulturföreningen Björkhagens hjärta och Björkhagens bibliotek, och genomförs med stöd från Stockholm stad.

Måndag den 11 december, klockan 17–18.

Evenemang

Nobelbesök med representanter för fredspristagaren

Illustration: Niklas Elmehed, Nobel Prize Outreach
Illustration: Niklas Elmehed, Nobel Prize Outreach

14 DECEMBER, UPPSALA

Uppsala universitet bjuder in till panelsamtal med representanter för mottagaren av Nobels fredspris.

Zan- Zendegi-Azadi (Kvinna – liv – frihet)
Panelsamtal om fred, kvinnors och allas mänskliga rättigheter i Iran och i världen.

Deltagare: Fredspristagarens man och dotter, Taghi Rahmani och Kiana Rahmani, som representanter för fredspristagare Narges Mohammadi.
Professor Joakim Palme, statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet.
Senior universitetslektor Elin Bjarnegård, statsvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet.
Doktorand Martin Langby, institutionen för teolog, Uppsala universitet.
Programdirektör Sigrid Gruener, Dag Hammarskjölds Minnesfond.
Moderator: seniorprofessor Peter Wallensteen, institutionen för freds- och konfliktvetenskap, Uppsala universitet.

Plats: Universitetsaulan, Universitetshuset, Biskopsgatan 3. Uppsala
Den 14 december. Tid: 10.30 (Platserna ska vara intagna 10.15)

Fri entré och först till kvarn. Vänligen notera att större väskor inte får medföras in i aulan. Evenemanget hålls på engelska.
——-
Representatives of the Nobel Peace Prize laureate
Zan – Zendegi – Azadi (Woman – Life – Freedom). Panel discussion on peace, women’s and all people’s human rights in Iran and in the world.

Participants: Representatives of Narges Mohammadi, Nobel Peace Prize laureate – daughter Kiana Rahmani and husband Taghi Rahmani.
Programme director Sigrid Gruener, Dag Hammarskjöld Foundation.
Professor Joakim Palme, Dept of Government, Uppsala University.
Senior lecturer Elin Bjarnegård, Dept of Government, Uppsala University.
PhD candidate Martin Langby, Dept of Theology, Uppsala University.
Moderator: Professor Peter Wallensteen, Peace and Conflict Research, Uppsala University.

Venue: Grand Auditorium, University Main Building, Biskopsgatan 3.

Date: 14th of December. Time: 10:30 (please be seated by 10:15).

Free entry. No prior registration. Limited number of seats available. Please note that you are not allowed to bring larger bags into the venue. The event will be held in English. Welcome!

Evenemang

RFSL Vintermingel 

12 DECEMBER, STOCKHOLM

Det är dags igen! Den 12 december öppnar vi dörrarna på RFSL Stockholm för vårt årliga vintermingel! 

Vi samlar medlemsgrupper, aktivister, volontärer, medlemmar och allierade till ett mysigt mingel. Under kvällen kommer vi ha utdelning av priset ”Årets Eldsjäl” , samt få ett fint uppträdande av Kvinnokören Sapphonia.

Är du nyfiken på vad vi på RFSL Stockholm pysslar med om dagarna? Kom förbi och snacka! Vi bjuder självklart på fika och glögg!

Vart? Alsnögatan 7, plan 3. Ring på ringklockan till vänster om dörren.

När? Tisdag den 12 december, klockan 18.00–20.00

Våra lokaler är tillgängliga för permobil, rullstol och rullator. Färdtjänst kan köra upp till porten.

It’s time again! On December 12th we invite you to RFSL Stockholm for our annual ”Vintermingel.” 

We gather member groups, activists, volunteers, members and allies for a festive mingle. During the evening, we will present the award ”Årets Eldsjäl” , and have a nice performance by the women’s choir Sapphonia.

Are you curious about what we do at RFSL Stockholm during the day? Come by and have a chat! Of course, we’ll have fika and mulled wine!

Where? Alsnögatan 7, floor 3. Ring the doorbell to the left of the door.

When? Tuesday 12th of December, at 18.00–20.00

Our premises are accessible for permobiles, wheelchairs and walkers. A shuttle service can drive up to the gate.