Evenemang

No wars no borders – minifestival och stödfest!

FREDAG 6 MAJ – 8 MAJ

I samarbete med Queers Against Fascism och DJ-duon Fantasia bjuder vi in till en två dagars minifestival i solidaritet med Kyiv Pride och människor på flykt. Alla intäkter går oavkortat till Kyiv Pride och Ingen människa Illegal.
Krig och konflikt drabbar minoritetsgrupper hårdare än andra och kriget i Ukraina och det hårdare politiska klimatet i Ryssland är inget undantag. Tillsammans arrangerar vi nu NO WARS NO BORDERS, två dagar fyllda med de bästa Cinema Queer-filmerna och en storslagen solidaritetsfest. Intäkterna går till Kyiv Pride och till Ingen människa Illegals viktiga arbete för en värld utan nationsgränser, en värld där ingen människa är illegal.

Biljettpriset är 150 kr och gäller för hela helgen och inträde till alla filmer, baren och festen på lördagen.

Biljetter köps via swish 123 130 07 97. Märk betalning med ditt namn och minifestival.

Platsen släpps om några veckor men vi lovar er att det i sann Cinema Queer är en helt fantastisk plats!

Program
Filmprogrammet består av tre Cinema Queer klassiker som på grund av popular demand visas igen och en av queerfilmshistoriens absoluta mästerverk. Det blir rymdäventyr, pianospel och rosparader, vi återvänder till Palestina, Canada, Japan och en galax far far away.

Fredag 6/5 
18:30 Keyboard Fantasies: The Beverly Glenn-Copeland Story
Posy Dixon, 2019, 71 min
Besatt av sci-fi skriver Glenn Copeland det mytomspunna albumet Keyboard Fantasties som han ger ut på kassettband. Bandet innehåller 7 låtar av en ny typ av folk-elektronisk hybrid musik, ett sound han skapat långt före sin tid. Tre decennium senare börjar Glenn Copeland få e-mail från människor världen över som tackar honom för hans musik. Det visar sig att en japansk musiksamlare har hittat en av kassetterna i en second-hand butik och gett ut den på nytt. Ett nytt kapitel som turnerande världsstjärna startas i Copelands liv. Vi hoppas att du blir lika förälskade i Glenn Copeland som vi!

20:00 Codependent space alien seeks same, Madeleine Olnek, 2011, 76 min
Lesbiska rymdvarelsers äventyr på planeten Jorden, och historien om romansen mellan Jane, en blyg anställd på gratulationskortbutiken, och Zoinx, kvinnan som Jane inte inser kommer från yttre rymden. Samtidigt följer två regeringsagenter, eller ’Men In Black’, Jane och utomjordingarna på nära håll medan de hyser sina egna hemligheter.

21:30-00:00 Cinema Queer bar take over, office party edition
Vi avslutar kvällen med en klassisk Cinema Queer bar takeover, billiga drinkar i baren och DJ-spellista underhåller fram till midnatt!

Lördag 7/5 
19:00 Oriented
Jake Witzenfeld, 2015, 86 min
I Oriented följer vi de tre palestinska vänneran Khader, Fadi och Naim. Khader, uppväxt i en högt uppsatt maffiafamilj är nu Tel Avivs darling. Fadi är övertygad palestinsk nationalist vars tillvaro kompliceras ytterligare när han förälskar sig i fienden – en israelisk sionist. Naim lever öppet i Tel Aviv men lider av att inte kunna berätta för sin fmailj. Tillsammans bildar de Qumbota – en motståndsrörelse som med videokonst som vapen slåss för jämställdhet i Israel och Palestina. Med humor, ilska och kärlek kämpar de mot sexuella, nationella och religiösa stereotyper och frågar sig om ett liv i Tel Aviv ens är möjligt.

21:00 Funeral Parade of Roses
Toshio Matsumoto, 1969, 105 min
En av 60-talets mest subversiva kultklassiker, som djupdyker i en bländande, obskyr del av Tokyos nattliv fylld med dragqueens och divor. Präglade av sprit, droger, musik och lager av smink, får vi följa transpersonen Eddie som blandas in i en kärlekstriangel med klubbägaren och nattklubbens regerande dragqueen.

23:00-05:00 Cinema Queer, QAF fet. DJ-duon Fantasia
En av Cinema Queers och QaF’s favorit-DJ-duo Fantasia styr festen tillsammans med Dorian Miranda.

Cinema Queer har sedan många år nära samarbeten och stödjer hbtqi+ organisationer i Ukraina, Ryssland, Belarus, Libanon (MENA-regionen), Moldavien, Kina och Mexiko. Festivalen 6-7 maj är en del av det arbetet vi gör och syftar till att stödja organisationer och civilsamhället.
Visningen görs i samarbete mellan Cinema Queer Queers Against Fascism och Fantasia med stöd av ABF Stockholm och NonStop Entertainment.

Evenemanget hålls fredag 6 maj till söndag 8 maj och arrangeras av Cinema QueerIngen Människa är Illegal Stockholm och Queers Against Fascism Stockholm