Evenemang

Transtillstånd – vernissage och utställning

SÖNDAG 1 MAJ, FENGEFORS

Varmt välkomna utställningen Transtillstånd på Not Quite i Fengersfors.
Utställningen pågår 1/5-22/5 2022 och vernissage är 1/5 kl 11-17.
Transtillstånd är en könseuforisk installation med ljud, video, foto och skulptur av Zafira Vrba Woodski.
Två serier av verk visas i utställningen: Transitioning Orchestra som består av sammansatta ljudskulpturer som spelar en mix av röstträning, egenvård, laserbehandlingar, operationer, hormoner och samtal med andra transpersoner. Tillsammans bildar ljuden en futuristisk, flytande poesi.
Pronomenserien handlar om det livslånga skapandet av identiteter som är lika mycket allmänmänskliga, icke-mänskliga som bortom-mänskliga. Binära kön (man och kvinna) genomsyrar både vårt språk, tänkande, vetenskapliga och juridiska system. Pronomenserien är därför ett pågående och konstant utforskande av det som finns bortom allt detta.
På vernissagedagen öppnar alla utställningar på Not Quite för säsongen. Zafira deltar även i Homografiska museet med ett verk. Homografiska ligger också i Fengersfors och mer information finns här.

Eventbilden heter Ancient is my pronoun och avbildar Zafira liggande naken på en avsats i en stor granitklippa. Det är mjuk ljus i bilden och Zafira ligger sidan med ryggen mot kameran.

Transtillstånd – vernissage och utställning
SÖNDAG 1–22 MAJ
KL. 11:00–17:00
Not Quite
Evenemang av Zafira Vrba Woodski
Not Quite

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV