Evenemang

Fira 1 maj med feminism

Patriarkatet och kapitalet sitter i samma båt. Precis som vårt arbetsliv, eller frånvaro av arbetsliv, påverkar livet i stort, påverkar vår ekonomi och bostadssituation om vi har möjlighet att lämna en våldsam relation. På 1 maj kräver vi därför en mänskligare arbetsmarknad med jämlika arbets- och livsvillkor och ett intersektionellt perspektiv. Sex timmars arbetsdag och basinkomst, tillsammans med vårt sammanhållna socialförsäkringssystem, möjliggör ett samhälle med utrymme för fler delar av livet. Det går att kämpa för både rätten till heltid, trygga anställningar och en förkortad arbetstid samtidigt. Reformerna utgör tillsammans viktiga byggstenar för ett hållbart liv med mer utrymme för att vara människa i samklang med omvärlden. Feministiskt initiativ vill att vi ska arbeta för att leva – inte leva för att arbeta. Det är omsorg på riktigt.

I valet 2022 är Feministiskt initiativ ditt progressiva vänsteralternativ. När andra partier glider högerut, förespråkar nationalistisk och patriarkal militarism och ohållbar tillväxtpolitik, står vi fast vid en feministisk och antirasistisk politik för fred, rättvisa och omsorg. Fira 1 maj med oss – för ekonomisk rättvisa, mänsklig säkerhet, folkhälsa, internationell solidaritet, nerväxt och ett liv fritt från våld!

Fira 1 maj med feminism och oss i Feministiskt initiativ här:

GOTLAND: Demonstrationståg tillsammans med Vänsterpartiet och därefter samling för picknick och valupptakt! Samling vid Filialen kl. 11.30. Tag med fika, filt och kämparglöd!

GÖTEBORG: KVINNORS ARBETSKRAFT ÄR OVÄRDELIG. Demonstration och tal på Järntorget, klockan 13.00.

STOCKHOLM, RINKEBY: FÖR TRYGGA JOBB, LÖN ATT LEVA PÅ – OCH MER MAKT I KVINNORS HÄNDER! Tal från några av Fi Stockholm stad och Fi region Stockholms toppkandidater och skoj för hela familjen.

UMEÅ: FÖR ETT BÄTTRE SAMHÄLLE OCH ALLAS VÄLFÄRD. Samling vid Döbelns Park kl 13:30 och klockan 14:00 tågar vi mot Rådhustorget där det blir musik och tal. Event kommer.

*Listan uppdateras löpande

Här hittar du Fi:s evenemang som fylls på.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV