Evenemang

Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger: Min okända historia

ONSDAG 25 MAJ, STOCKHOLM + ONLINE

Välkommen på samtalskväll på Forum för levande historia. Denna gång samtalar tecknarna och författarna Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger utifrån sina böcker När vi var samer och Ihågkom oss till liv.
Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger är aktuella med var sin släkthistoria i serieform där de själva är huvudpersoner och läsaren får följa deras sökande efter sanningen om sin släkts öde. Deras släkthistorier är också större berättelser om rasism och förtryck.
Joanna Rubin Drangers bok Ihåg kom oss till liv handlar om både om judiskt liv i Sverige och om hur hennes släkt drabbats av Förintelsen. Mats Jonsson tecknar de svenska samernas och Sveriges koloniala historia i När vi var samer.

Möt dem i ett samtal om den gemensamma erfarenheten att efterforska, teckna och skriva fram en tystad och bortglömd historia. Moderator för kvällens samtal är Erika Hedenström, Forum för levande historia.
Var med på plats eller digitalt
Boka din plats på levandehistoria.se eller se samtalet digitalt via livesändning i detta Facebook-event.
Visning av utställningen Familjen som försvann

Utställningen Familjen som försvann, baserad på Joanna Rubin Drangers bok Ihågkom oss till liv, visas just nu på Forum för levande historia. I samband med samtalskvällen finns möjlighet att delta i en visning 16.30-17.00. Ingen föranmälan krävs för visningen.

Mats Jonsson och Joanna Rubin Dranger: Min okända historia
ONSDAG 25 MAJ
KL. 17:30–19:00
Facebook Live
Evenemang av Forum för levande historia

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV