Evenemang

Kvinnoröster – en demokratisk konsert

LÖRDAG 14 MAJ, ONLINE

Det är 100 år sedan de första kvinnliga ledamöterna intog sina platser i Sveriges riksdag. För att uppmärksamma detta har vi bjudit in tre kvinnliga artister till en konsert som kommer direktsändas på Youtube:

Lördag den 14 maj klockan 14.

Det är tre starka röster som kommer framträda denna lördag från studion. En gemensam nämnare är att de alla är singer/songwriters, men med lite olika inriktningar musikaliskt sett.

Erika Jonsson blandar country med rock och pop, inspirerad av den amerikanska countrykulturen. Hon har turnerat flitigt genom åren och är högaktuell med sitt nya album ”Rootless” som släpps i början av juni. Det blir en releasefest på Musikhuset i Gävle den 3e juni och efter det ger hon sig ut på vägarna med bandet.
Amanda Örtenhag skriver och spelar americanadoftande låtar med inspiration från både bluegrass och country, men även visor och pop. Utöver att hon är rösten och låtskrivaren i sitt band Different Cups så är hon även sångrösten till karaktären Lisa Peterson i det populära spelet Star Stable.
Freya Heart skriver och spelar också sitt eget material. På både svenska och engelska blandar hon pop och visor med folk och ballader och den gyllene tråden är att oavsett stil så låter det just Freya Heart. Precis som Erika och Amanda så har de alla tre detta gemensamt: oavsett vad de sjunger så hör man tydligt i deras uttryck att det är just dem.

Konferencier för konserten är Magnus Carlsson. Han är programledare, podcastare och komiker som under senare år har turnerat landet runt med sina humorshower och poddar i Sveriges mest utmanande podcast – Utmanarpodden.

Evenemang av Medborgarskolan

🟦 Bra att veta
Föreläsningen är en del av Medborgarskolans demokrativecka som kommer att pågå från Europadagen den 9 maj till 15 maj, under temat ”Allas röster räknas”.

🟦 Information
Konserten är kostnadsfri och öppen för alla. Det krävs ingen föranmälan. Länk till Youtube kommer inom kort! 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV