Evenemang

Minoritetsstressmodellen med RFSL Utbildning

TISDAG 17 MAJ 2022, ONLINE

Vad är minoritetsstress och hur kan minoritetsstressmodellen användas för att skapa bättre arbetsplatser?

Minoritetsstressforskning handlar om att synliggöra de unika stressorer som personer som bryter mot normer, kring till exempel etnicitet, kön, könsuttryck, sexualitet eller funktion, kan uppleva i samhället. Att förstå minoritesstressens mekanismer är kunskap som kan användas som en del av en arbetsplats arbete med antidiskriminerig och arbetsmiljö. Det kan också appliceras inom bemötandefrågor och bli en del av verksamhetens trygghetsarbete.

Som arbetsgivare har du mycket att vinna på att arbeta aktivt för att förebygga minoritetsstress och istället skapa en arbetskultur där alla anställda tryggt kan utvecklas och använda sin fulla potential.

I detta webbinarium ger vi inspiration och tips som hjälper er på vägen!

Tisdag den 17 maj klockan 12:30

📌ANMÄLAN
Webbinariet är kostnadsfritt.
Du anmäler dig via länk.
Du kommer sedan få en länk för att delta via Zoom till den e-post du anger.

📌 OM FÖRELÄSAREN
Sara Sjölander är metodutvecklare, processledare och utbildare på RFSL Utbildning. Sara har flera års erfarenhet av att ta fram verksamhetskoncept, utveckla kunskapsbanker och att pedagogiskt utbilda och processleda både myndigheter och företag där minoritetstressmodellen varit ett förekommande inslag.

Med en master inom Gendering in Practise så är Sara särskilt intresserad av att omvandla teori till praktik och utifrån en intersektionell analys ta fram praktiska metoder och arbetssätt.

📌OM RFSL UTBILDNING
RFSL Utbildning AB är RFSL:s kunskapsföretag. Vi hjälper organisationer, företag och ledare att bli mer inkluderande och hbtqi-kompetenta. Vi genomför ungefär 200 uppdrag per år.
Läs mer om RFSL Utbildning.

Evenemang av RFSL.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV