Evenemang

Våldsutsatthet och migrationsrätt/processer

ONSDAG 11 OCH 25 MAJ 2022, ONLINE

Har du koll på migrationsrätt och våld i nära relation?
Om inte är du varmt välkommen till vårt efterfrågade, kostnadsfria webinarium om migrationsrätt kopplat till våldsutsatta personer!
Efter många önskemål anordnar vi ytterligare två seminarietillfällen för socialtjänstpersonal innan sommaren. Seminariet fokuserar på våldsutsatthet kopplat till tillfälligt uppehållstillstånd eller EU-medborgarskap och togs fram i samråd med socialsekreterare som jobbar med våld i nära relation i olika kommuner samt advokat Camilla Orefjärd. Över 400 socialsekreterare har redan deltagit i seminariet.

Seminariet hålls av Camilla Orefjärd på Zoom klockan 9:00-10:00 onsdagen den 11 maj samt onsdagen den 25 maj.

Välj datum och anmäl dig här

Föreläsningen besvarar frågor som:
En våldsutsatt kvinna hade uppehållsrätt med anknytning till mannen som var EU-medborgare. Hon har nu lämnat mannen och därför har hon inte längre uppehållsrätt. Är uppehållskortet något bindande som gäller även fast uppehållsrätt inte längre finns?

Om en person har TUT med anledning av anknytning till mannen och sedan lämnar honom behöver ansöka på nytt då direkt eller ska hon avvakta tills det närmar sig att tillståndet går ut? Hur är det klokt att agera i dessa ärenden?

Kostnadsfritt evenemang av Somaya stödjour.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV