Evenemang

Nej till Nato – ingen allians med fascister

LÖRDAG 21 MAJ, STOCKHOLM

Nej till Nato!
Ingen allians med fascister!

Nu har socialdemokraterna officiellt skickat in ansökan till medlemskap i krigsallliansen Nato, trots att riksdagsvalet bara är fyra månader fram. Tydligen tycker sossarna att 200 år av svensk alliansfrihet inte är något som det svenska folket ska få ta ställning till. Redan innan vi gått med i alliansen med diktatorn Erdoğan och fascisten Orban har socialdemokraterna tagit över deras auktoritära stil. För några månader sedan röstade Socialdemokraternas kongress emot Natomedlemskap, något ledningen nu fullständigt kör över, hand i hand med oligark-familjen Wallenberg.

Demonstrationen kommer starta på norra Bantorget under statyn av Hjalmar Branting, som på många sett var en väldigt tvivelaktig statsman, men som tog tydligt avstånd från militarism och kämpade för att arbetarrörelsen skulle hålla sig borta från imperialistiska krig. Han var även en av de första statsmän som uppmärksammade folkmordet på armenier i Turkiet. Är detta en av de frågor som sossarna ska kompromissa med i sina samtal med Erdoğan? Folkmordet på armenier i Turkiet är grunden i den stat Turkiet är idag, med en total likgiltighet för andra etniciteter och religioner.

Demonstrationen kommer sen att gå på Olof Palmes gata. Olof Palme satte Sverige på kartan eftersom han alltid stödde de befrielserörelser som bekämpade medlemsstaterna i Natos kolonier och imperialistiska styren. Nato har aldrig varit en klubb för fred, utan tvärtom, en sammanslutning av kolonialmakter, imperialistiska stater och diktaturer. Deras framfart över världen har orsakat folkmord, erövringskrig och plundringar av naturtillgångar i deras kolonier.

Demonstrationen kommer avslutas utanför Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen. Platsen där Ann Linde skrev under Sveriges Nato-ansökan. Platsen där partistyrelsen slutgiltigen svek den svenska arbetarrörelsens 200-åriga kamp mot militarism. Platsen där dom kommer sitta och förhandla med Turkiet om utvisning av politiska flyktingar, demokratiivrare, kritiska journalister och människorättsaktivister samt ett upptagande av svensk vapenexport till Turkiet, som med allra största sannolikhet kommer gynna militanta islamister som står den turkiska staten nära. Platsen där partiledningen svek sitt egna partiet och högg hela det svenska folket i ryggen genom att inte låta oss vara med och bestämma om vi ska ingå i en kärnvapenallians med otaliga civila människoliv på sina samveten.

Evenemang av Allt åt alla

Lördag 21 maj klockan 14

Norra Bantorget
Stockholm

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV