Evenemang

Föreläsning – killar, män, heder och våld med Alán Ali

Vem är det som drabbas av våld och förtryck i hederns namn? Vilka är offren och vilka är förövarna? Hur kan vi jobba med frågan utan att skuldbelägga hela grupper i samhället? Kom på MÄN Stockholms after work och få kunskap och viktiga insikter i en angelägen fråga!

TISDAG 14 JUNI, STOCKHOLM

Det blir även AW så kom och häng med trevligt folk och ta med dina vänner!
Anmäl er här: https://darkviolet-party-39d179.confetti.events/

Hedersrelaterat våld och förtryck är en av vår tids viktiga och svåra frågor. Alán Ali är expert på våld och förtryck i hederns namn och delar med sig av sina kunskaper och sitt perspektiv på våld, heder och manlighet.

Mer om föreläsningen
Föreläsningen börjar i en tillbakablick på hur hedersnormer har konstruerats historiskt, från flera tusen år tillbaka – fram till dagens samhälle och de mekanismer som fortsätter att reproducera och förstärka hedersnormerna.
Målet med föreläsningen är att ge bakgrund och nyanserade svar på viktiga frågor samt ge en överblick över de olika roller som kopplas till hedersnormer, och hur strukturerna som ligger bakom upprätthålls – med extra fokus på killar och mäns dubbla roller, samt HBTQI-personers extra utsatthet.

Om föreläsaren
Alán Ali har i över 20 år arbetat med hedersrelaterat våld och förtryck som föreläsare, utbildare och verksamhetsledare inom både civilsammhälelt och den offentliga sektorn. Alán var ordförande för MÄN mellan 2018–2021 och arbetar idag som konsult och föreläsare.

Evenemang tisdag 14 juni kl. 17:00 – 19:00 på Tjärhovsgatan 4 i Stockholm anordnat av Män Stockholm

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV