Evenemang

Fredsvandring: Fred på jorden – Fred med jorden

ONSDAG 8 JUNI, HÖÖR

Rysslands fruktansvärda anfallskrig mot Ukraina har väckt känslor hos många av oss. För vissa av oss blev det en obehaglig påminnelse om egna upplevelser av krig och våld. För andra blev det en påminnelse om att freden aldrig går att ta för given. Oavsett så behöver vi komma samman och stå upp för freden. Därför arrangerar Tillsammans Höör och Svenska Freds Lund-Malmö en fredsvandring den 8 juni 2022.

Vi går tillsammans från Lilla torg i Höör klockan 18.30. Klockan 19 blir det uppsamling vid Tjurasjö där det blir tal och musik.

Talare:
Ninna Kallin, Tillsammans Höör.
Maryam Alizadeh, flykting med rötter i Afganistan och aktiv i mötesplats Mittpunkten i Höör.
Representant Svenska Freds.
Musik:
Tillsammanskören sjunger svenska fredssånger.
Yosef Jan sjunger fredsånger från Afganistan.
Höörblåset spelar
Tillgänglighet:

Vi strävar efter att göra både vandringen och uppsamlingen tillgänglig för så många som möjligt. Vandringen är ungefär en halv kilometer. Mestadels asfaltsväg men sista biten vid Tjurasjö är grusväg. Vi tar oss framåt i lugnt tempo. Väl vid Tjurasjö finns ljudanläggning. Vi har i dagsläget inte lyckats ordna teckentolkning för talen. Hör av dig om du har förslag på hur vi kan förbättra tillgängligheten.

Evenemang onsdag 8 juni kl. 18.30 från Lilla torget Höör anordnat av Tillsammans Höör tillsammans med Svenska Freds Lund-Malmö.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV