Evenemang

Judith Hill på Stockholms jazzfest

LÖRDAG 22 OKTOBER, STOCKHOLM

Amerikanska sångerskan, låtskrivaren och multi-instrumentalisten Judith Hill har tagit för vana att knocka ett knökfullt Fasching med sin blandning av rå funk, sammetsmjuk soul, blåaste blues, mondän R&B och himmelsvid gospel.

När Los Angeles-födde Hill återvänder till Stockholms jazzfest väntar Studion i Kulturhuset för sångerskan som var Michael Jacksons val som duettpartner på den planerade avskedsturnén This is it. Efter Jacksons bortgång jobbade hon vidare som backup på mängder av inspelningar för artister som Elton John och Gregg Allman och deltog bland annat i amerikanska sångtävlingen The Voice. Hill öppnade för såväl Josh Groban som John Legend under deras turnéer. Prince hörde henne och tillsammans producerade de Judiths debutskiva Back in time från 2015. Ännu ej fyllda 40 har Judith Hill redan material till en stark och omtumlande biografi.
När Judith Hill återvänder till Sverige och jazzfestivalen, kommer hon med en av de allra starkaste rösterna, en röst som på samma självklara sätt rör sig mellan R&B och jazz och med ett knivskarpt band där pappa Robert Pee-Wee Hill spelar bas och mamma Michiko Hill chefar över keyboards. Förvänta er inget annat än en soulsångerska som går på knock.

Om Stockholm Jazz Festival

Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 14 och 23 oktober 2022. Årets festival presenterar stora namn såsom Ledisi sings Nina Simone, Rubalcaba, Shai Maestro Quartet samt Hiatus Kaiyote.

Sedan 2012 har festivalen iklätt sig kostymen av en inomhusfestival och huserar nu på över femtio scener varje år och besöks av cirka 25 000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV