Evenemang

Feministiskt initiativ på Almedalsveckan

Feministiskt initiativ är på plats på Almedalsveckan. Här hittar du information om våra arrangemang. Kom förbi och lyssna, ställ frågor och samtala så du kan göra ett medvetet val i höst. Ut med rasisterna, in med feministerna!

3 till 7 JULI, VISBY

TAL OCH SAMTAL PÅ DONNERS PLATS
Här kommer du få träffa och höra Feministiskt initiativs partiledare Teysir Subhi tala tillsammans med flera av våra riksdags-, regions- och kommunkandidater!

Söndag 3 juli, 11.00, Donners plats: KAN DU FÖRESTÄLLA DIG EN HEL DAG UTAN KVINNORS ARBETSKRAFT?
Kvinnors arbetskraft är avgörande när livet börjar, när livet går mot sitt slut och för att livet ska kunna levas däremellan. Pandemin visade oss vilka arbetare det är som drar det tyngsta lasset och bär välfärden på sina axlar – och ändå är det just de kvinnodominerande yrkena som har de sämsta arbetsvillkoren. Mycket måste göras och mer personal och arbetstidsförkortning är två av nycklarna!

Måndag 4 juli, 11.00, Donners plats: HUR KAN VI SKAPA EN MER HÅLLBAR OCH RÄTTVIS VÄRLD?
Hur kan vi som individer och kollektiv skynda på miljö- och klimatomställningen? Hur kan vi i globala nord och västvärlden lära av urfolkskulturer där jorden och dess invånare ses som en helhet? Vilka politiska satsningar behövs för att främja avkolonisering, global klimaträttvisa och matsuveränitet?

Tisdag 5 juli, 11.00, Donners plats: HUR SKAPAR VI ETT TRYGGT SAMHÄLLE FÖR ALLA?
Mänsklig säkerhet handlar om liv och värdighet. Det handlar om en värld fri från våld och diskriminering, allas rätt till ett tryggt hem och tillgång till den viktigaste samhällsservicen. Hur kan vi säkerställa att inga grupper eller individer glöms bort eller utnyttjas?

Onsdag 6 juli, 17.00, Donners plats: HUR MINSKAR VI AVSTÅNDET MELLAN DE POLITISKA BESLUTEN OCH DE SOM PÅVERKAS AV DOM?
Över 100 år har gått sedan många kvinnor och arbetares enträgna kamp slutligen resulterade i att rösträtten i Sverige utökades. Det var ett viktigt steg men vi behöver nu skaka nytt liv i vår demokrati och säkerställa att den är relevant för fler. Vi ska alla kunna vara delaktiga i det politiska arbetet och känna att vi har möjlighet att påverka våra liv men idag finns det många faktorer som distanserar människor från partipolitik. Det vill vi ändra på!
Medverkande: Teysir Subhi, partiledare, riksdagskandidat och kommunkandidat för Fi Göteborg

Torsdag 7 juli, 17.00, Donners plats: HUR KAN VI SKAPA TRYGGA OCH LEVANDE SAMHÄLLEN FÖR VÅRA BARN OCH UNGA?
Vilka resurser behöver tillsättas för att både vården och skolan ska kunna fokusera på att skapa trygghet i vardagen? Hur kan skolan bidra till ett klimat där elever inser värdet av ett samhälle som bygger på demokrati och mänskliga rättigheter? Hur kan vi främja byggandet av sociala relationer och tillit till andra människor, framförallt bland unga?

*Evenemanget uppdateras löpande med information om aktiviteter och gäster. 

Evenemanget äger rum 3 till 5 juli kl. 11:00 och 6-7 juli kl. 17:00 på Donners plats i Visby och anordnas av Feministiskt initiativ

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV