Nyheter

Transkvinna klipper banden med sin pappa Elon Musk

Elon Musks transdotter har lämnat in en begäran om att byta namn i enlighet med sin könsidentitet och ändra sitt efternamn från Musk till Wilson.

Strax efter sin 18-årsdag i april bad Elon Musks dotter domstolen i Los Angeles om hjälp med att bryta relationen till sin berömda far.

I handlingarna skriver hon, enligt flera medier, att hennes nya namn beror på ”könsidentitet” och att hon ”inte längre bor med eller på något sätt vill vara släkt med min biologiska pappa”.

Nyheten om Musks dotters anmälan bröt ut under helgen på sociala medier och på kändisnyhetssajten The blast, samt i tidningen Los Angeles times.

Dottern är ett av fem barn som Musk har med författaren Justine Wilson, paret skilde sig 2008. Dessutom har Elon Musk två barn med musikern Grimes.

Många spekulerar kring om detta har något att göra med Elon Musks stöd för det republikanska partiet, vars politiker ligger bakom en rad lagstiftningar som skulle begränsa transpersoners rättigheter i stater över hela landet.

Han har också kritiserats för några av sina uttalanden på Twitter angående könsidentitetsfrågor. Till exempel i december 2020 postade han ”Jag stöder absolut trans, men alla dessa pronomen är en estetisk mardröm”.

Musk är vd för Tesla och SpaceX, är världens rikaste person med ett uppskattat värde på 214 miljarder dollar.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV