Evenemang

Samling för solidaritet

MÅNDAG 11 JULI, GÄVLE

Under en kort tid har vi upplevt hur mycket av det vi byggt upp under lång tid rasar samma. Principer faller fritt och friheter begränsas.
Stärkta rättigheter för HBTQI+-rörelsen attackeras bokstavligen och brutalt. Morden i Oslo följer på ökad politisk kontroll och homofobi runt om i Europa.
I USA är aborträtten inte bara hotad utan uppriven, förkastad. När aborter blir illegala är det inte blott en kränkning mot kvinnors kroppar och rättigheter utan ett livsfarligt övergrepp – utfört av kongressledamöter och delstater – som främst drabbar minoriteter och fattiga.
I Sverige ser vi hur det plötsliga och desperata behovet av NATO-medlemsskap får politiker att samarbeta med en diktator som vill utrota kurder och kastar oppositionella – även barn – i fängelse. (Samtidigt som kurder fortsätter bekämpa Daesh).
Vi är rädda, ledsna och rasande över den skrämmande utvecklingen, där människor får allt mindre livsutrymme och fascismen brer ut sig. Men vi är inte maktlösa. Vi är många som vill se och bygga en helt annan värld, och vi tänker aldrig ge upp den kampen.
Den 11 juli samlas vi för att stå upp för alla människors fri- och rättigheter och för internationell solidaritet. Det blir tal, musik, poesi, men det viktigaste vapnet vi har är gemenskapen, solidariteten, och därför behöver vi vara många, många tillsammans.
Ett slag mot en är ett slag mot alla.
No pasarán!

Samling för solidaritet – ett slag mot en är ett slag mot alla
MÅNDAG 11 JULI 2022 KL. 18:00
Rådhustorget, Gävle
Evenemang av Antifascistiskt nätverk Gävle

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV