Nyheter

Sverige vinner med 2-1 mot Schweiz

Fridolina Rolfö målskytt mot Schweiz i fotbolls-EM.

Segern satt långt inne för ett favorittippat Sverige mot Schweiz. Laget dominerade helt första halvlek utan att lyckas göra mål. Mycket bollinnehav men alltför många felpassningar i de avgörande anfallslägena.

Tio minuter in i andra halvlek gör dock Fridolina Rolfö ett välförtjänt mål och Sverige tar ledningen. Efter att hon spelats helt fri på vänster sida i straffområdet skjuter hon ett hårt skott i mål.

Men glädjen blev kort, bara minuten senare gör Ramona Bachmann, bästa schweiziska på plan, 1 – 1 på ett hårt skott nästan i krysset.

Avgörandet står 19-åriga Hanna Bennison för. Efter ett inhopp avgör hon matchen med ett hårt skott i 79:e minuten.

Sverige har flera vassa målchanser därefter igen med Hanna Bennison samt Rebecka Blomqvist och Anna Johanna Rytting Kaneryd, alla inhoppare i andra halvlek, som huvudaktörer.

Matchen slutar dock 2 -1, vilket räcker för att Sverige ska ha en god chans att gå vidare från gruppen. Men först väntar Portugal den 17 juli.