Evenemang

Ful och Parkman håller tal till nationen

LÖRDAG 3 SEPTEMBER, STÄLLBERG+MALMÖ, mfl.

Upplev årets största scenkonsthändelse på Panora! Konstgruppen Fuls nya föreställning Tal till nationen är en hyllning till yttrandefriheten och görs tillsammans med musikern Sara Parkman. En antinationalistisk färgstark show och ett bombastiskt körverk som i valtider vill stå emot polarisering och värna yttrandefrihet. Showen kommer live-sändas direkt från Ställbergs gruva i Bergslagen.

TAL TILL NATIONEN
Längd: 90 minuter (ca 45 minuter per akt) + paus
Kostnad: 160 kr
Biljetter & mer info:

Tal till till nationen är en pjäs i form av ett tal för tre skådespelare. Inspirerad av verkliga och fiktiva tal ifrågasätts nationalismens exkluderande mekanismer och istället formas en hyllning till gemenskapen, bortom gränser och populistiska sanningar.
Nationen som tilltalas är en nation som finns på både Sjösala äng och i en båt på medelhavet. En nation som både kritiseras och som avkrävs rättigheter och kärlek. Allt utifrån perspektivet att kritik och värnandet av alla människors lika värde är grundläggande byggstenar i en demokrati.Ful och Parkman håller tal till nationen
Det fria ordet nyttjas inte bara i parlament och i demonstrationer utan också i protester mot rasistiska kommentarer under familjemiddagen eller mot transfoba skämt i fikarummet. Det manifesteras också i välkomnandet av nya grannar och att välja kärleken när hatet förefaller vara det enda möjliga alternativet. Dessutom återvänder i Tal till nationen den berömda tårtan från Europa Europa (Ful tillsammans med The Knife 2014) som en blinkning till Nato-tårtan men också som metafor för en selektiv välfärd.

Talet till nationen framförs av de tre skådespelarna Ellen Nyman, Alejandra Goic och Timimie Märak som backas upp av ett mäktigt flerspråkigt körverk – en 20-hennakör som leds av musikern Sara Parkman. Körverket är en omarbetning av verket Sång till välfärden som hade urpremiär på Riksteatern 2018. I Tal till nationen får de existerande sångerna också sällskap av nyskrivna och osläppta låtar. Så en kombo av exklusivt och sedan tidigare omtyckt material. Förbered dig på allsång!

Livesändning
Den 3 sep sänder Ful föreställningen live via satellit och streaming. Då kommer runt 25–30 spelplatser runt om i Sverige koppla upp sig och därmed sammanlänkas för en gemensam hyllning till yttrandefriheten. Något som aldrig tidigare gjorts i teatersverige.
___
Arrangörer: Folkets Bio Malmö, Konstgruppen Ful, ABF Malmö

LÖRDAG 3 SEPTEMBER 2022 KL. 19:00
Tal till nationen | Live-sänd show på Panora
Biograf Panora Malmö
Evenemang av Ful, ABF Malmö och Biograf Panora Malmö
Biograf Panora Malmö
Biljetter

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV