Evenemang

Från Lill-Babs till Leila K – en stadsvandring

TISDAG 23 AUGUSTI, STOCKHOLM

Fullsatt för Lill-Babs, kaos med Leila K och en operakatastrof i Kungsan. Häng med när Scenkonstmuseet och Stockholms Kvinnohistoriska bjuder in till stadsvandring med musik i centrala Stockholm.
Följ med på en vandring mellan fullsatta salonger och hippa källarlokaler, mellan operadivor och nattklubbsdrottningar. Stanna till och hör hur hundraåriga örhängen blandas med elektriska 90-talshits. Spetsar du öronen kan du höra musik från svunna tider över hela Stockholm. Så på med hörlurarna, nu går vi!

► NÄR?
Tisdag 23 augusti kl. 17.00–18.30
Torsdag 26 augusti kl. 17.00–18.30
Tisdag 6 september kl. 17.00–18.30

► BILJETT
Biljetten kostar 180 kronor, i biljettpriset ingår entré till Scenkonstmuseet. Begränsat antal platser. Köp din biljett direkt via Tickster här.

► PRAKTISK INFORMATION
Vi samlas utanför Scenkonstmuseets entré, Sibyllegatan 2, där vår guide möter upp. Hörlurar finns att låna på plats så att du kan njuta av musiken, dem hämtar du själv i biljettkassan på Scenkonstmuseet innan vandringen startar.

I STOLT SAMARBETE
Vandringen har tagits fram av den prisade journalisten och författaren Anna Charlotta Gunnarson, som bland annat skrivit boken Kvinnorna som formade pophistorien och är ny programledare för Melodikrysset i P1.
Med stöd av Stockholms stad.

I STOCKHOLMS KVINNOHISTORISKAS VANDRINGAR får du följa en guide som lyfter berättelser om kvinnor som utspelat sig runt om i staden. Vi erbjuder både digitala och fysiska vandringar.

OM SCENKONSTMUSEET
Magi på scen och bortom strålkastarljuset. Scenkonstmuseet är ett statligt museum för teater, musik och dans beläget i centrala Stockholm. Samlingen med nära 50 000 föremål utgörs av bland annat musikinstrument, scenografimodeller, teaterdockor, kostymer och bildkonst.

Stadsvandring: Från Lill-Babs till Leila K
TISDAG 23 AUGUSTI
KL. 17:00–18:30
Scenkonstmuseet
Evenemang av Scenkonstmuseet och Stockholms Kvinnohistoriska
Scenkonstmuseet
Biljetter

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV