Evenemang

Frukostseminarium: Rätten att leva sitt liv

LÖRDAG 27 AUGUSTI, JÖNKÖPING

Levnadsvillkoren för unga hbtqi-personer är fortsatt sämre än för andra unga. Det visar bland annat en ny kartläggning som myndigheten MUCF gjort. Det handlar till exempel om sämre hälsa, trygghet och bemötande. MUCF:s resultat visar också att omvändelseförsök förekommer i en inte obetydlig omfattning, en fråga som uppmärksammats under sommaren. Samhället måste ta ett krafttag för att säkra unga hbtqi-personers rättigheter! MUCF ger förslag på vad som behöver göras, som att förbättra villkoren i skola och på fritiden, förbättra bemötande och tillgänglighet inom vården samt stärka arbete mot diskriminering och annan utsatthet.
Välkommen till ett frukostseminarium med Ulrika Westerlund, som berättar om unga hbtqi-personers levnadsvillkor och vad som måste göras för att säkra unga hbtqi-personers rättigheter och möjligheter att leva sina liv.
Ulrika Westerlund är sakkunnig i hbtqi-frågor, och bland annat tidigare ordförande för RFSL, tidigare särskild utredare, samt tidigare projektledare på MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor).
Det går även bra att köpa frukost på Kallpressen under seminariet.

Frukostseminarium: Rätten att leva sitt liv
LÖRDAG 27 AUGUSTI
KL. 10:00–11:30
Kallpressen Jönköping
Evenemang av Miljöpartiet de gröna i Jönköping
Kallpressen Jönköping