Evenemang

Nationell #Kvinnostrejk 26 augusti

FREDAG 26 AUGUSTI, FLERA ORTER

Tjejer och kvinnor blir förtryckta systematiskt – varje dag, över hela Sverige. Oavsett samhällsklass, ålder, etnisk-, kulturell- eller religiös tillhörighet utsätts kvinnor för diskriminering, just bara för att de är kvinnor. Förtrycket sker på arbetsplatsen, på krogen, inom vården och rättsväsendet, till och med i hemmet. Nu kräver vi förändring!
#Kvinnostrejk drivs av privatpersoner över hela Sverige som kämpar för jämställdhet och lika rättigheter mellan könen. Vi har strejkat sedan mars år 2021, varje fredag, året runt.
ÄR DU MED OSS?
Du kan kvinnostrejka digitalt eller fysiskt.

Såhär strejkar du fysiskt:
1. Gör en skylt av en kartong och skriv ditt budskap på den. Under våra fotoalbum kan du hitta inspiration. De flesta arrangerade strejkar har även skyltar att låna ut.

2. Ta dig ut på stan eller på din lokala gata och ställ dig tillsammans med andra som kvinnostrejkar. Sök gärna på ”kvinnostrejk” på Instagram för att hitta konton med information om lokala strejker. Kvinnostrejk finns på flera svenska orter och många strejkar regelbundet. Observera att olika platser kan ha olika strejktider. (Hittar du inget initiativ där du bor – starta ett eget! )

Såhär strejkar du digitalt:
1. Fotografera dig själv eller din skylt
2. Fyll i meningen ”Mitt krav:” och dela bilden i dina sociala medier. Kom ihåg hashtaggen #kvinnostrejk
Vi vill att vårt engagemang ska påverka politiker, sociala myndigheter, rättsväsendet och media så att de agerar för ett mer jämställt samhälle!
ALLA som håller med är välkomna att vara med och strejka!
Klicka ”Kommer” i det här evenemanget oavsett om du deltar fysiskt också eller digitalt!
#kvinnostrejk #sverige #mänsvåldmotkvinnor

Nationell #Kvinnostrejk 26 augusti
FREDAG 26 AUGUSTI, ÖVERALLT
Evenemang av Kvinnostrejk

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV