Nyheter

Linda Zachrison ny konstnärlig ledare på Göteborgs Stadsteater

Linda Zachrison har utsetts till ny konstnärlig ledare på Göteborgs Stadsteater. Där vill hon skapa ”en plats för omvälvande berättelser, drömmar och lekfullhet”.

– Jag känner ödmjukhet, nyfikenhet och glädje inför att få återvända till Göteborg och den här fantastiska teatern, säger Linda Zachrison i ett pressmeddelande.

Som konstnärlig ledare tänker Zachrison fortsätta att utveckla både en stark nutidsförankring och en modig framtidsvision tillsammans med medarbetarna, säger hon.

– Göteborgs Stadsteater ska vara en självklar, välkomnande och tillitsfull mötesplats i staden för gestaltande, diskussion och spegling av samtiden. Teatern är idag en av mycket få platser i samhället som faktiskt inte är till för någon annan nytta än att skapa starka, viktiga upplevelser för publiken. En plats för omvälvande berättelser, drömmar och lekfullhet, säger Linda Zachrison.

Björn Sandmark, vd på Göteborgs Stadsteater lyfter fram att Zachrison tidigare har arbetat som vd och konstnärlig ledare inom olika kulturella verksamheter på nationell nivå och att hon har ett brett och värdefullt nätverk både i Sverige och internationellt.

Linda Zachrison efterträder Pontus Stenshäll och påbörjar sin tjänst den 1 augusti 2023. Förordnandet är på fyra år.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV