Nyheter

Britney Spears bryter tystnaden om förmyndarskapet

Konfetti faller på Britney Spears supportrar utanför en utfrågning om popsångerskans konservatorium fredagen den 12 november 2021 i Los Angeles.

Britney Spears har delat och sedan tagit bort en 22-minuter lång röstinspelning på YouTube, där hon berättar om de 13 år hon tillbringade under ett överförmyndarskap som styrde nästan varje aspekt av hennes liv.

I en röstinspelning som Britney Spears släppte på Youtube och twittrade om  söndagen den 28 augusti, som senare raderats, börjar hon med att berätta att hon har blivit erbjuden ”massor av pengar” för att berätta sin historia i exklusiva intervjuer med bland annat Oprah.

”För mig är det bortom en ordentlig intervju. Jag hade ingen kontakt på den plats jag befann mig på under så lång tid och mitt hjärta skulle bara vilja stå upp i min familjs ansikten och skrika, gråta och rasa”.

Britney Spears var den största popstjärnan under tidiga 2000-talet och ägde musikscenen i över ett decennium. Men trots det kunde hon inte komma undan sin far Jamie Spears.

Nu berättar hon om de senaste 14 åren och hennes långvariga isolering som avslutades i november 2021.

Spears går rakt på sak om hur allt började i mitten av 2000-talet när bilder på på henne drog in miljonbelopp och om artiklar som ofta rörde hennes privatliv.

Vidare säger hon, att när hon blev satt under förmyndarskap förstod hon inte varför. Plötsligt bestämde hennes pappa allt och var väldigt kontrollerande.

Hon fortsätter med att beskriva hur det var att arbeta under förmyndarskapet och beskriver det som ett elände. Spears säger att hon kände sig som en ”robot som var under direkt kontroll av sin far”.

Förmyndarskapet delades upp i två delar; för Spears tillgångar i vilket alla hennes inkomster och ekonomiska beslut återfanns, och för Spears person, som hade ansvaret för hennes välbefinnande och hälsa.

Hon avslutade videon med att säga:

”Jag delar det här för att jag vill att folk ska veta att jag bara är människa. Jag känner mig utsatt efter dessa upplevelser. Men om du är konstig, introvert och udda som jag, som känner sig ensam mycket av tiden och du behövde höra en sådan här historia idag så att du inte känner dig lika ensam, vet det här – mitt liv har varit långt ifrån lätt och du är inte ensam”

Brintey Spears uttryckte också tacksamhet för hennes nya låt Hold me closer med Elton John, en omarbetad duett av hans klassiker låt Tiny dancer. Låten är Spears första musiksläpp på sex år.

Klippet har senare tagits bort från YouTube utan förklaring.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV