Nyheter

Forum jämställdhet återkommer till Karlstad

Forum jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens. Den hålls varje år och brukar locka ett tusental deltagare från både offentlig och privat sektor. I februari 2023 hålls konferensen i Malmö. Året därpå är det nu klart att Karlstad kommer stå värd för konferensen.

– Vi är glada att återigen arrangera Forum Jämställdhet i en stad med ett så stort engagemang för jämställdhet! Ledningen i såväl Region Värmland som Karlstads kommun har satt jämställdhet högt upp på dagordningen. Här finns gott om goda exempel på jämställdhetsarbete som förtjänas att spridas, säger Clara Berglund, ordförande för Forum Jämställdhet, i ett pressmeddelande.

Konferensen Forum jämställdhet hålls i olika städer varje år och både svenska och internationella experter föreläser. Nästa konferens är i Malmö den 7 och 8 februari 2023. Karlstad tar emot i februari 2024.

Det är Region Värmland och Karlstads kommun som är värdar för Forum Jämställdhet.

– Vi vet att det (Forum Jämställdhet red. anm.) skapar engagemang och sätter extra fokus på frågan, men det ger också en möjlighet för inspiration och kompetensutveckling, säger Ulrika K Jansson, kommundirektör i Karlstad.

Tillsammans med Region Värmland hoppas hon och de andra kunna erbjuda ett spännande och lärorikt program för konferensen 2024.

FAKTA/Forum Jämställdhet

Forum Jämställdhet är Sveriges största jämställdhetskonferens. Den arrangeras varje år av Sveriges Kvinnoorganisationer som är en politiskt obunden paraplyorganisation för kvinnorörelsen i Sverige. Den 8-9 februari 2022 genomfördes Forum Jämställdhet digitalt med Stockholm som värdstad, den 7-8 februari 2023 genomförs Forum Jämställdhet i Malmö, och den 7-8 februari 2024 arrangeras konferensen i Karlstad.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV