Nyheter

Välfärd för vem? Om arbetsvillkor inom omsorg och gig

TORSDAG 6 OKT, NORRKÖPING

Välfärden står inför stora utmaningar. Digitaliseringen framhålls som ett viktigt hjälpmedel för att upprätthålla en väl fungerande välfärd för en alltmer åldrande befolkning. Vilka lösningar svarar mot behov hos personal inom vård och omsorg för att underlätta arbetet och hur påverkas arbetsvillkoren?
En annan samhällelig utveckling är digitaliseringen av varor och tjänster via digitala plattformar. Att beställa mat från appar som Foodora eller Wolt har exempelvis blivit ett förekommande fenomen i städer. Den nya arbetsmarknaden som växer fram, som kallas gig- eller plattformsekonomi, utmanar den svenska arbetsrätten – och kanske också välfärden. Hur ser anställnings- och arbetsvillkoren ut för gig-arbete och hur ser förutsättningarna ut för facklig organisering? Vad kan vi lära från historiska exempel på liknande omställningar?
Delta i diskussionen om de här angelägna frågorna på årets arbetslivskonferens på Arbetets museum i Norrköping. Konferensen är avgiftsfri och pågår 6–7 oktober.

UR PROGRAMMET:
Framtidens arbetsmarknad och kompetensbehov (Mårten Blix, Ratio)
Digital teknik och makt i välfärdsarbete (Anna Spånt Enbuske, kommunal)
Daglönare förr och nu (Maths Isacson, Uppsala universitet)
Rejtad, rosad, ratad – en studie av tillvaron som gig-arbetare (Kristina Zampukos, Mittuniversitetet)

Välfärd för vem? Om arbetsvillkor inom omsorg och gig
6 OKT KL. 09:30–7 OKT KL. 12:30
Arbetets museum
Läs mer här.
Anmäl dig här.
Evenemang av Arbetets museum

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV