Idag träder en ny lag i kraft i Ungern som innebär att kvinnor som vill göra abort ska tvingas lyssna på fostrets hjärtljud innan ingreppet kan bli aktuellt.
Den nya bestämmelsen som alltså gäller från torsdag 15 september är den senaste från den högernationalistiska regeringen ledd av premiärminister Viktor Orbán som inskränker kvinnors rättigheter.
Regeringspartiet Fidesz och Orbán har under lång tid drivit en familje- och socialpolitik som bygger på att uppmuntra traditionella kärnfamiljer att föda fler barn. Ju fler barn desto större bidrag och skattelättnader. Detta samtidigt som stödet är särskilt riktat mot bättre förmedlade familjer för att skapa en växande medelklass.
Familjepolitiken är också en del av Orbáns nationalistiska vision om att det ska födas fler vita barn till den ungerska nationen, vilket kombineras med en hård anti-migrations-retorik.
Från EU och omvärlden har Orbán och hans regering kritiserats hårt och ofta för sina inskränkningar i bland annat kvinnors- och hbtqi+-personers rättigheter.
Abort har varit tillåtet i Ungern sedan 1950-talet och kan göras fram till den tolfte graviditetsveckan. Den senaste bestämmelsen om att försvåra för kvinnor att stå fast vid ett redan i sig svårt beslut att göra abort har väckt både ilska och oro bland kvinnorättsaktivister och människorättsorganisationer.
– Det enda som uppnås med den här lagändringen är att de personer som försöker få tillgång till abort blir än mer stressade och traumatiserade än vad de redan är, säger Aron Demeter från Amnesty international Ungern till Sky news.