Evenemang

ICKEVÅLD 2022 – Stå upp! Stå emot! Ställ om!

14 OKT–16 OKT, UMEÅ

Ickevåld 2022 är en mötesplats för aktivister, forskare och rörelser som väljer att STÅ UPP – STÅ EMOT – STÄLLA OM. För fred och rättvisa, frihet från våld och för hållbara sätt att leva. Ickevåld 2022 bärs av övertygelsen att en annan värld är möjlig!
Ickevåld 2022 genomförs 14-16 oktober i Umeå, på Kulturhuset Klossen och Umeå universitet.

ANMÄLAN
Mer info och anmälan, senast 10 oktober, via http://www.ickevald.nu

PROGRAM
Programmet presenteras via www.ickevald.nu/program och innehåller input från aktuell forskning och en bredd av förändringsrörelser. I övrigt bygger programmet i hög grad på utbytet mellan deltagarna, som kommer att stimuleras genom workshops och andra faciliterade upplägg.
ICKEVÅLD 2022 har temat ”Mobilisering och organisering för en annan värld genom ickevåld” och genomförs utifrån tre parallella spår: Världen, Sverige och Sápmi.
ICKEVÅLD 2022 möjliggör för deltagare att i en gemensam resa utforska ickevåldets möjligheter i relation till platser och utmaningar för att väva en värld fri från våld.

ARRANGÖRER/PARTNERS
Studieförbundet Bilda, Kristna fredsrörelsen, Another Development Foundation och Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet (IKFF)
Samarbetspartners:
Såhkie Umeå sameförening, Várdduo – Centrum för samisk forskning och Statsvetenskapliga institutionen vid Umeå universitet, Studiefrämjandet, Härnösands folkhögskola.
Arrangemanget genomförs med stöd av Umeå kommun.

ICKEVÅLD 2022 – Stå upp! Stå emot! Ställ om!
14 OKT KL. 15:00–16 OKT KL. 13:00
Kulturhuset Klossen
Evenemang av Ickevåld – mötesplats för aktivister, forskare och rörelser, Studiefrämjandet m fl.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV