Nyheter

Carina Ohlsson (S) ny Europaparlamentariker

Carina Ohlsson.

Nu är det klart att Carina Ohlsson tar plats i Europaparlamentet för Socialdemokraterna. Hon efterträder Jytte Guteland som har blivit invald i riksdagen.

– Ett väldigt spännande uppdrag, som jag tar mig an med stor vördnad och respekt. Det är vad jag tänker idag, säger den tillträdande Europaparlamentarikern Carina Ohlsson.

Det är den sjunde gången Ohlsson blir invald till en mandatperiod i riksdagen, och därmed är hon en av Sveriges mest erfarna aktiva politiker.

Hon har i sin politiska gärning haft särskilt fokus på jämställdhet och Europafrågor. Under tio år var hon ordförande i den socialdemokratiska sidoorganisationen S-kvinnor och har varit återkommande krönikör i Fempers nyheter.

Hon uttrycker att hon har våndats länge innan hon bestämde sig för att fortsätta sin politiska karriär och acceptera uppdraget.

– EU-samarbetet är viktigare än någonsin – jämställdhetsarbetet, klimathotet, pandemin och inte minst energikrisen. Vi behöver skapa förutsättningar för nästa generation, en grön och hållbar framtid, säger Carina Ohlsson (S) i ett pressmeddelande.

Carina Ohlsson, som har en bakgrund som utbildad ämneslärare och bor i Lidköping, kommer tillträda sitt uppdrag som Europaparlamentariker i samband med Europaparlamentets kommande session i Strasbourg, då hon formellt blir invald som ledamot av  parlamentet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV