Evenemang

Athena Farrokhzad i samtal med Nasim Aghili

TISDAG 11 OKTOBER, VÄLLINGBY

Fuls antinationalistiska podcast om konstnärlig frihet och yttrandefrihet är tillbaka!
Kom och var med när vi spelar in nytt avsnitt live på Kafé Trapphuset på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby tisdagen 11:e oktober kl. 19.00 med ingen mindre än Athena Farrokhzad!
Vad är konstnärlig frihet och vems frihet skyddas? Möt Fuls Nasim Aghili i samtal med poeten, översättaren och dramatikern Athena Farrokhzad som även är ny konstnärlig ledare för litteraturen på Kulturhuset Stadsteatern.

Athena Farrokhzad slog igenom stort 2013 med sin första diktbok Vitsvit och är nu aktuell med nyss utkomna boken Åsnans år.
Avsnittet publiceras digitalt senare i höst.
I Fuls podd om konstnärlig frihet möter regissören, dramatikern och konstnären Nasim Aghili från Ful konstnärer som i sitt yrke utsatts för hot, hat eller censur. Anledningen till att vi gör denna antinationalistiska poddserie är att vi ser att det sker förskjutningar i demokratin och att framför allt populistiska, fascistiska och nationalistiska krafter arbetar ihärdigt med att försöka stoppa kritiska röster och personer som arbetar för allas lika värde. Vi lever i en tid då rättigheter politiseras, begrepp approprieras och konstnärer inte skyddas av polis och myndigheter – i alla fall inte de konstnärer som arbetar för en mer rättvis värld och för en mindre polariserad verklighet.

Alla avsnitt publiceras digitalt på https://fulstaltillnationen.se/podd och podcastplattformar som iTunes/Apple podcasts och Spotify.

Kommande gäst den 18 oktober är dramatikern och aktivisten America Vera-Zavala.

Podcastmeny:
Kräm på vita bönor med kantareller eller salsiccia, parmesan och brödsmul
+ snacks
Här finns info om hur du tar dig till Kulturhuset Stadsteatern Vällingby.

Fuls antinationalistiska podcast: Athena Farrokhzad i samtal med Nasim Aghili
TISDAG 11 OKTOBER
KL. 19:00–20:00
Kulturhuset Stadsteatern Vällingby
Evenemang av Ful

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV