Nyheter

Två döda efter skjutning utanför hbtq-bar

Platsen för dådet fylls med blommor och ljus efter beskedet att två av de skjutna personerna omkommit.

Två personer har dött efter att de skjutits i närheten av en samlingsplats för hbtq-communityn i Slovakiens huvudstad Bratislava. 

En tredje person är skadad efter samma dåd, som ägde rum på onsdagskvällen i närheten av baren Teplaren, en känd hbtq-bar i stan.

”Smärtan är outhärdlig”, skriver Teplaren på sociala medier. 

Den misstänkta gärningsmannen hittades död på torsdagsmorgonen, enligt uppgifter från polisen. Och när den här artikeln skriv finns ännu inga officiella uppgifter om motivet till dådet.

Lokal media har rapporterat att mannen hade varit aktiv på sociala medier och där uttryckt hat mot hbtqi-personer och judar och att det här rör sig om ett hatbrott, rapporterar BBC. 

Slovakisk media skriver att mannen är son till en tidigare kandidat för ett ytterhögerparti i landet. 

Primiärministern, Eduard Heger, har gått ut och fördömt attacken och sagt att extremism är oacceptabelt. Medan presidenten, Zuzana Caputova, har gått ut med en uppmaning till landets politiker att sluta sprida hat. 

Det som tycks vara ett hatbrott har väckt upp starka känslor och krav på ett stopp för den utbredda homofobin i landet. Slovakien är ett konservativt land och samkönade äktenskap är inte tillåtna.

Det tredje offret är fortfarande kvar på sjukhus. Enligt BBC lär det röra sig om en person som arbetade på baren.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV