Kommentar

Vi är livet!

Paula Mulinari manifesterar i Malmö.

Under fredagen presenterades den nya regeringens styrdokument för samarbetet som ska ligga till grund för det gemensamma arbetet de kommande fyra åren – Tidöavtalet. Många har reagerat starkt, andra saknar ord. Vi lånar från forskaren och aktivisten Paula Mulinari.

Ni säger visitationszoner
Vi säger vi ska åka med bussar till era områden och ha rejv varje fredag. I varenda trädgård där de bor en SD; L; KD och en Moderat ska vi ha en mångfaldsfestival och en experimentell poesiuppläsning.

Ni säger förbjud tiggeri 
Vi säger förbjud rofferi av människor och jorden

Ni säger transitcenter
Vi säger, bygg plaster där människor får vila efter att flytt från den jävla förödelsen som ni älskar, kapitalism, kring och klimatkriser.

Ni säger svensk kulturkanon
Vi säger vi ska läsa högt allt ni vill förbjuda. Vi ska viska de när ni sover. Vi ska klippa ut små pappersbitar på en miljon olika språk, och lägga i kulturkanonens böcker

Ni säger föräldrarna ska göras ansvariga
Vi säger, de är ni som är ansvariga, ni ska betala för att föräldrar ska få ha semester, äta på de godaste restauranger, arbeta tre timmar om dagen för att sen kunna hänga med ungarna och vännerna.

Ni säger alla ska lära sig svenska 
Vi säger vi ska prata så ni inte fattar vad vi säger, vi ska bygga motstånd ur alla språken ni vill förbjuda för ni kommer inte fatta vad vi sa.

Ni säger fängsla alla 
Vi säger släpp fångarna lösa för ingen är fri förrän alla är det

Ni säger skatter är för tunga att bära för de rika
Vi säger beskatta varenda en av er, vi ska ta era hus, era aktier och vinster och köp glassar och godis till ungarna så att de sen kan visitera er

Ni säger vi hatar er
Vi säger vi hatar er också

Ni säger men vi har makten, våldsmonopolet och pengarna
Vi säger, de är sant, de är inte en kamp mellan jämlikar. Men vi är här

Ni är döden 
Vi är livet

Paula Mulinari är forskare och aktivist

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV