Evenemang

Sara Granér till Nyköpings folkhögskola

TORSDAG 27 OKTOBER, NYKÖPING

Sara Granér är en av landets mest välkända satiriker och konstnärer.
Sara Granérs kraftfulla bildspråk har en drastisk humor som träffar betraktaren mitt i solar plexus. Vi skrattar hejdlöst, men får oss också en tankeställare om samtidens fördomar och svarta hål” – så löd motiveringen när Sara Granér tilldelades EWK-priset, 2010.

Sara Granér (född 1980) debuterade 2008 med Det är bara lite AIDS. Sedan dess har man kunnat läsa hennes serier i tidningar som Galago, Aftonbladet, ETC och Dagens Nyheter.
På Galago förlag har hon bland annat släppt böckerna Med vänlig hälsning (2010), All I want for Christmas is planekonomi (2012), Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera (2015) och Allas lika mellangärde (2020)

När Sara kommer till oss på Folkis kommer hon att prata om hur hon får inspiration och om hur hennes skapandeprocess ser ut. Hon kommer också att visa serier ut sin nya bok Den sjunde vännen. Den nya serieroman är en rörande, rolig, ambitiös och associativ evolutionshistoria om naturvetenskap, panik och att sakna neanderthalare. Men också om en längtan efter ett kollektiv i individualismens tidevarv.

Sara Granér på Nyköpings folkhögskola
TORSDAG 27 OKTOBER
KL. 18:00
Nyköpings folkhögskola
Evenemang av Nyköpings Folkhögskola
Boka din biljett på [email protected] eller på tel 0155-292080.
Pris 120:- ( medlemmar 100:- )
Förbeställda biljetter hämtas ut i god tid före evenemanget.
Fika finns att köpa.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV