Nyheter

Velma är officiellt lesbisk

Det har tagit 20 år, men nu är Velma ute som gay i ny Scooby-Doo film.

Det har länge varit en öppen hemlighet bland fans av Scooby-doo att Velma Dinkley, som är gängets snille och gåtlösare, är queer.

Klipp från den nya filmen Trick or treat Scooby-doo visar hur Velma bli mållös när hon möter kostymdesignern och filmens ökända bov Coco Diablo. 

Klippet som har blivit viralt på Twitter illustrerar hur Velma zoomar in på Cocos otroliga glasögon, fantastiska polotröja och kärlek till djur, samtidigt som hon rodnar av tanken.

Misstankarna har funnits där i decennier bland Scooby-doo fans.

2020 sade regissören James Gunn att han hade siktat på att göra Velma ”explicit gay” redan 2002 och 2004, men hävdade att Warner bros urvattnade manuset så pass mycket att Velma slutligen fick en pojkvän.

Producenten för serien Tony Cervone skrev på Instagram under pridemånaden 2020 ”Jag har sagt det här förut, men Velma i filmen Mystery incorporated är inte bi. Hon är gay”.

Mer Velma i framtiden

En animerad show för vuxna med Scooby Doo-karaktären Velma Dinkley kommer på HBO Max nästa år.

Den 10-avsnitt långa första säsongen av ”Velma” har producerats och skapats av Mindy Kaling, som också kommer att vara rösten för Velma.

I serien kommer Velma att vara sydasiatisk och showen kommer att berätta ursprungsberättelsen om hjärnan bakom Scooby-Doo gruppen Mystery inc.

Mindy Kaling, skådespelare, skapare och producent av HBO serien Velma
Mindy Kaling, skådespelare, skapare och producent av HBO serien Velma. FOTO: Richard Shotwell/AP/TT.

Även om Kalings show egentligen inte har någon direkt koppling till den nyligen släppta Scooby-Doo-filmen, antydde hon på New York Comic Con att hennes version av Velma också kommer att innehålla en ”självupptäcktsresa”.

Mindy Kaling är också en talangfull komiker och författare som slog igenom både som manusförfattare och skådespelare i komediserien the Office och The Mindy project. 

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV