Nyheter

Dödsskjutning på gayklubb i Colorado

Människor tänder ljus för offren för skjutningen inne på Club Q i Colorado Springs på söndagen 20 november 2022.

Minst fem personer dog efter att en man sprungit in på en hbtqi-klubb i Colorado i USA runt midnatt på lördagen och börjat skjuta mot de som var där.

Polisen framförde snabbt sitt tack till klubbpersonalen på Club Q för att de hjälpte till att snabbt avväpna mannen, som dock hade hunnit skada minst 25 personer innan dess, rapporterar New York Times.

Mannen lär ha kommit in på klubben i skyddsväst och med ett långt skjutvapen. En person på klubben lyckades snabbt ta en pistol från gärningsmannen och slå honom med den, så att han kom av sig. Personen som ingrep lyckades sedan hålla gärningsmannen nere tills polis kom till platsen, har John Suthers, stadens borgmästare sagt i ett uttalande.

Sent på söndagskvällen var flera av de skadade fortfarande i kritiskt tillstånd.

Under måndagen ska polisen komma med uppgifter om motivet bakom. Människorättsaktivister menar att det handlar om ett hatbrott. Skjutningen ägde rum på natten mot den 20 november som är Transgender Day of Remembrance, som uppmärksammas årligen för att lyfta minnet av de personer som mördats under året till följd av transfobi.