Evenemang

European Cinema Night: Annie Ernaux – Super 8-åren

ONSDAG 7 DECEMBER, GÖTEBORG

I samarbete med Europa Cinema och Creative Europe-MEDIA bjuder Bio Roy in till European Cinema Night, en kväll där europeisk film lyfts fram och sätts i en kontext. Den här kvällen visar vi Super 8-åren – en dokumentär som ger en inblick i Nobelpristagaren Annie Ernauxs liv.
Efter visningen följer ett samtal om Annie Ernauxs författarskap mellan Hanna Jedvik, kulturjournalist och författare, och Elisabeth Hjort, författare och professor i litterär gestaltning på Akademin Valand Göteborgs universitet.

SUPER 8-ÅREN
Årets Nobelpristagare i litteratur Annie Ernauxs liv innan framgångarna skildras genom familjens super-8-filmer från 70-talet. Annie arbetar som lärare, men har påbörjat byggandet av den värld som hennes böcker ska komma att röra sig i de kommande 50 åren. Super 8-åren speglar sökandet efter dåtidens mysterier och framtidens ovisshet som återfinns i Ernaux romaner. Hon själv agerar berättarröst, bakom kameran står hennes man, och deras son står för regin i den här intima skildringen av ett författarliv.
Super 8-åren hade tidigare i år världspremiär på filmfestivalen i Cannes. Nu ger vi en exklusiv biovisning av filmen.
Fri entré men begränsat antal platser. Hämta din fribiljett i vår kassa eller boka via hemsidan.
Biljetter.
Filmlängd: 1 tim (efterföljs av ett samtal)
Språk: Franska med engelsk undertext. Efterföljande samtal sker på svenska.

European Cinema Night: Annie Ernaux – Super 8-åren | Fri entré
ONSDAG 7 DECEMBER
KL. 18:00–20:00
Bio Roy
Biljetter.
Evenemang av Bio Roy

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV