Evenemang

Samtal om pojkar, maskulinitet och våld(sförebyggande)

LÖRDAG 3 DECEMBER, BAGARMOSSEN

Kanske såg du debatten Sverige möts på SVT om #metoo och maskulinitet där vår partiledare Teysir Subhi deltog? Nu bjuder Feministiskt initiativ in till ett samtal kring pojkar, action- och krigslekar, maskulinitetsnormer, och kopplingen till våld och våldsförebyggande.

Hur påverkas pojkar av samhällets maskulinitetsnormer? Hur bemöter vuxenvärlden pojkars sätt att leka? Hur arbetar vi våldsförebyggande inom förskola och fritids med barn när resurserna brister? Hur ser vi skillnad på våldsamma lekar och riktigt våld?

Deltagare:
Luis Lineo, säkerhetspolitisk talesperson och partisekreterare för Feministiskt initiativ, aktiv inom organisationen MÄN och har arbetat i många år med frågor som rör unga, män, maskulinitet och våldsförebyggande. Luis har varit utbildare på RFSU, ordförande i MÄN och projektledare i Men Engage Europe.

Ebba Theorell, filmare och pedagog som nyligen doktorerade på ämnet pojkars krigslekar med avhandlingen Kraft, form, transformationer. I sin avhandling problematiserar Ebba vuxenvärldens bemötande av pojkars sätt att leka och ställer frågor om vad små barn lägger till, ändrar och utforskar i dessa lekar. Vad förvandlas och hur kan vi som vuxna bli mer uppmärksamma på nya dimensioner som kommer till uttryck, så att vi inte bidrar till att återskapa destruktiva mönster och stereotyper?

Sofia Bodelsson, som är barnskötare, pedagog och samordnare på förskolan Solbacken Syd i Bagarmossen.

Ytterligare personal från förskolor, skolor och fritids i Bagarmossen och Skarpnäck är inbjudna för att delta.

Samtalet leds av Anders Jacobson, ledamot i Feministiskt initiativs partistyrelse, andelsägare i Bagarmossens Folkets Hus, och pappa till två pojkar. Anders är kulturarbetare och historiker och har jobbat med barn i ca 15 år, senast som vikarierande barnskötare och verksamhetsstöd på de kommunala förskolorna i Bagarmossen.

Feministiskt initiativ Stockholm är representerade i Bagarmossens Folkets Hus styrelse och samtalet sker under evenemanget Lokal kraftsamling – Festival för jämlikhet och demokrati den 2-4 dec:
https://www.facebook.com/events/869088021137977

Samtal om pojkar, maskulinitet och våld(sförebyggande)
LÖRDAG 3 DECEMBER
KL. 14:00–15:30
Bagarmossens Folkets Hus
Evenemang av Feministiskt initiativ, Feministiskt initiativ Stockholm och Feministiskt initiativ Skarpnäck

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV