Nyheter

Gabriella Della Morte Pålstam blir mediesveriges första döva chef

Gabriella Della Morte Pålstam, ny chef för UR:s teckenspråksredaktion.

Utbildningsradion har rekryterat döva Gabriella Della Morte Pålstam till gruppchef. Enligt UR blir hon därmed Mediesveriges första döva chef.

– Nu kan alla teckenspråkiga medarbetare på UR äntligen ha direktkommunikation på teckenspråk med sin chef och slipper behovet av en teckenspråkstolk. Det stärker medarbetarnas välmående och underlättar det vardagliga arbetet, säger Gabriella Della Morte Pålstam till Dagens media.

Rekryteringen stärker även innehållet hos teckenspråksredaktionen då ledningen nu även speglar tittarbasen, skriver stiftelsen Allbright som arbetar med jämställdhet och mångfald inom näringslivet i en kommentar på sociala medier.

Gabriella Della Morte Pålstam inledde sin karriär som programledare på Lilla Aktuellt teckenspråk. Sedan dess har hon arbetat till och från på UR och SVT och olika produktionsbolag, enligt SVT.

Hon blir inte den enda rekryteringen till UR utan public service-bolaget planerar att förstärka teckenspråksredaktionen ytterligare genom att rekrytera fler tillsvidareanställda.

– Vi stärker teckenspråksredaktionen för att säkerställa både högsta kvalitet och utveckling framåt för vårt teckenspråksutbud där vi ser en kraftigt ökad användning av UR:s program på UR Play. Hittills i år har vi ökat med närmare 40 procent vilket är mycket glädjande, säger programchef Margaretha Eriksson i en kommentar till Dagens media.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV