Evenemang

Divanhana tillbaka till Sverige

LÖRDAG 18 MARS, STOCKHOLM

Nu kommer äntligen Divanhana tillbaka till Sverige med nytt album i bagaget och sin traditionella musik från Balkan med influenser från jazz, pop och klassisk musik. Du ser dem på Studions scen den 18 mars på Kulturhuset Stadsteatern.

Divanhana rör sig i gränslandet mellan Sevdah, pop, jazz och klassisk musik, i sånger fulla av starka känslor och vemod. Musiken är nära besläktad med genrer som flamenco, fado och blues. Kärnan i genren Sevdah är den bosniska kulturen och ursprungligen kommer ordet ”sevdalinka” från turkiskans ”sevda” som betyder kärlek.

Sverige har en särskild plats i Divanhanas historia. Bandet har turnerat flitigt i svenska städer sedan det bildades 2009 på Musikhögskolan i Sarajevo. Nu återvänder Divanhana till Sverige med nya albumet Zavrzlama (2022), vilket snabbt klättrat upp på World musik-listor och benämns redan som ”årets Sevdah-album”.

Konserten är ett samarbete mellan Kulturhuset Stadsteatern och Glocal Stories som under våren 2023 uppmärksammar kvinnors tolkningar av traditionell musik i modern form.

Divanhana
LÖRDAG 18 MARS
KL. 20:00
Kulturhuset Stadsteatern
Evenemang av Kulturhuset Stadsteatern, Glocal Stories och Emir Efendic
Biljetter

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV