Nyheter

Teysir Subhi avgår som partiledare för Fi

Teysir Subhi, partiledare för Feministiskt initiativ.

Feministiskt initiativs partiledare Teysir Subhi avgår i samband med partiets kongress i vår, meddelar partiet i ett pressmeddelande.

Teysir Subhi är lärare och har arbetat heltid samtidigt som hon varit partiledare och tidigare även haft uppdrag som ledamot i Göteborgs kommunfullmäktige. Nu har hon fött sitt andra barn och väljer alltså att avgå som partiledare.

– Jag är stolt över att Feministiskt initiativ under mina två år som partiledare har förtydligat partiets position som ett progressivt, antikapitalistiskt vänsterparti och att partiet har stärkts i vår ideologiska inriktning, säger Teysir Subhi.

Partiet har, enligt Subhi, lyft fram viktiga frågor som fått alltför lite utrymme i svensk rikspolitik i övrigt.

– Vi har stått upp för urfolks rättigheter och naturens rättigheter, jämlik skola samt ifrågasatt idén om en evig ekonomisk tillväxt. Utöver det har vi varit den starkaste rösten för att stoppa mäns våld mot kvinnor, säger hon.

Nya partiledare ska väljas på partiets kongress som hålls 31 mars till 2 april 2023.

Alla uppdrag inom Feministiskt initiativ på nationell nivå är ideella, där partiledarposten i praktiken motsvarar ett heltidsarbete.

– Jag tror därför att rotation främjar en hållbar organisering, och vill se andra fortsätta leda och utveckla Feministiskt initiativ framåt, säger Teysir Subhi.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV